Eğitim-Sen´li öğretmenlere ceza yağdı

Eğitim-Sen´li öğretmenlere ceza yağdı

29 Aralık iş bırakma eyleminden dolayı Eğitim-Sen´li öğretmenlere ceza yağdı

İş bırakma eylemine katılanı Eğitim-Sen´li öğretmenlere ceza yağdı.

KESK ve Eğitim-Sen tarafından geçen yıl yapılan iş bırakma eylemi soruşturmalı sonuçlandıkça Eğitim-Sen üyelerine cezalar verilmeye devam ediyor. Sendikal eylem olarak yaptıkları iş bırakma eyleminden ceza alan Eğitim-Sen´li öğretmenlere soruşturma sonucunda çeşitli cezalar verildi.

Aylardır açığa alınan üyelerinin göreve iadesi için uğraşan ve bu uğraşlarında CHP ile HDP desteğini de yanlarına alan Eğitim-Sen 29 Aralık iş bırakma eylemi nedeniyle üyelerine verilen cezalara tepki göstermeye devam ediyor. 9 Eylül tarihinde terör örgütü bağlantıları gerekçesi ile açığa alınmış Eğitim-Sen üyelerinin tamamına yakını görevlerine iade edildi. Diyarbakır başta olmak üzere göreve iade edilen öğretmenler 3 aylık açıkta kalma süresinden sonra ders başı yaptılar. Eğitim-Sen yaptığı açıklamalarda üyelerinin terör örgütü ile bağlantılarının olmadığını ısrarla belirtmiş, 29 Aralık iş bırakma eylemi dahil sendikal eylemlerden dolayı MEB personellerinin açığa alındığını vurgulamıştı.

/resimler/2016-12/21/1609143325747.jpg

29 ARALIK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

KESK´e bağlı Eğitim-Sen 29 Aralık 2015 tarihinde tüm yurtta iş bırakma eylemi yaptı. Sendika tarafından yapılan iş bırakma grevine Eğitim-Sen üyesi binlerce öğretmen katıldı. ?Savaşa Hayır Barışı Savunacağız? diyerek eylem yapan ve bir günlük iş bırakan Eğitim-Sen üyelerinin soruşturması yaklaşık bir sene olmasına rağmen hala devam ediyor. ogretmenlericin.com olarak gördüğümüz kadarıyla 29 Aralık iş bırakma eyleminden dolayı yürütülen soruşturmalar Muğla ve İzmir ağırlıklı olarak devam etmektedir. Diğer illerden bu eylemle ilgili verilen bir ceza kararı şu ana kadar bizlere ulaşmasa da Adana, Bartın, Tunceli, Diyarbakır gibi illerde Eğitim-Sen´in iş bırakma eylemine katılan yüzlerce öğretmenin ifadelerinin alındığı bilinmektedir.

/resimler/2016-12/21/1609301824942.jpg

İZMİR´DE CEZA YAĞDI

Sözcü´nün haberine göre yürütülen soruşturmalarda iş bırakma eylemi cezası olarak İzmir´in Kiraz ilçesinde 6 Eğitim-Sen üyesi öğretmen başka illere atanarak sürgün cezasına çarptırıldı. İzmir´in Tire ve Ödemiş ilçelerinde ise 29 Aralık iş bırakma eylemi soruşturmasından dolayı 15 öğretmene kademe ilerleme cezası verildi. 1 yıl süre ile kademe durdurma cezasına çarptırılan öğretmenlerle birlikte 6 Eğitim-Senli öğretmene ise maaş kesim cezası verildiği belirtildi. 29 Aralık iş bırakma eylemine katılmış olan ve soruşturmaları devam eden 40 öğretmene daha ceza verileceği ifade edilirken, Eğitim-Sen İzmir 1 No´lu Şube başkanı Bahri Akkan verilen cezalarla, Eğitim-Sen üyeleri hakkında yapılan tüm iş ve işlemlere gerekli itirazları yapacaklarını belirtti.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı