Eğitim destek evi ivme kazandı

Eğitim destek evi ivme kazandı

Eğitim Destek Evi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına daha kurumsal bir yapıyla hizmet vermeyi sürdürüyor.






Bandırma
Belediyesi Eğitim Destek Evi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim Destek Evi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla gelir düzeyi düşük olan ailelerin çocuklarına daha kurumsal bir yapıyla hizmet vermeyi sürdürüyor.


Yeni yönetimin iş başına getirilmesi ile birlikte daha düzenli ve daha disiplinli bir şekilde halkımıza hizmet veren Eğitim Destek Evi, geride kalan 2011-2012 öğretim yılı içerisinde yerine getirdiği çalışmalar ve elde ettiği başarılarla bu yılda çıtayı daha ileriye taşımayı hedefliyor.

Geride kalan eğitim yılı içerisinde çocuklarımıza yapılan kaynak kitap, test kitapları ve kırtasiye yardımlarıyla birlikte gönüllü ve kadrolu öğretmenlerin yoğun çalışmaları sonucunda öğrencilerimizin büyük bir bölümü Anadolu liseleri ve diğer gözde meslek liselerini tercih edebilecek duruma geldi.

Tercih döneminde koordinatörler Yaşar Kırbıyık ve Adem Altınsoy'un nezaretinde tüm velilere ulaşılarak randevu sistemi çalışılırken, öğrencilere ve velilere büyük kolaylık sağlandı. Ayrıca yeni öğretim yılı hazırlıklarına ara vermeden sürdürülürken Eğitim Destek Evi kayıtları velilerden hiçbir ücret talep etmeden devam ediyor.

Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sert, emekli öğretmenler Adem Altınsoy ve Yaşar Kırbıyık'ın Koordinasyon Kurulunu oluşturduğu Eğitim Destek Evi'nde kadrolu öğretmenler olarak İlknur Kandaz (Sosyal Bilgiler), Oktay Aktoprak (fen Bilimleri), Gözde Bildibay (Matematik) ve Sevan Sever (Türkçe) yer alıyor.

Yeni eğitim yılı öncesinde devem eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi'nin yeni yapısıyla ve eğitimde sağladığı fırsat eşitliğiyle çok önemli bir sosyal proje olduğunu söyledi.



Mirza yaptığı açıklamada şu ifade edelere yer verdi:


Değerli bandırmalılar şu anda yeni eğitim dönemi öncesi Bandırma Belediyesi'ne bağlı Eğitim Destek Evindeyiz. Şu anda burada eğitime gönül veren ve bu konuda çaba sarf eden Bandırma Belediyesi Eğitim Destek evi Koordinasyon Kurulu ve öğretmenlerimizle birlikteyiz. Adem Altınsoy, Yaşar Kırbıyık ve Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Sert Koordinasyon Kurulumuzu oluşturuyorlar. Ayrıca benim sorumluluğumda olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak Eğitim Destek Evinde görev yapan dört tane de genç öğretmenimiz yer alıyor. Bu yıl bir tane İngilizce öğretmenimiz bu kadromuza dahil olacak.



Yoksul öğrencilerimize sahip çıkmak amacıyla başlattık”

Biz Bandırma Belediyesi olarak ülkemizde verilen eğitimde fırsat eşitsizliğini görerek yoksul öğrencilerimize sahip çıkmak amacıyla başlattık. Bu proje çeşitli aşamalardan geçti. Bugün gelinden noktada daha da kurumsal bir yapı dönüştü. Bu projenin yönetmeliğini çıkarak Belediye Meclisinden geçirdik. Ardından bir Müdürlüğümüze bağı olarak ve Koordinasyon Kurulu atayarak bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

7. ve 8. Sınıf öğrencilerimize kayıtlarımız devam ediyor”

Öncelikle 2012-2013 Öğretim yılına Koordinasyon Kurulumuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte çok ciddi ve iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimize kayıtlarımız başladı ve devam ediyor. 6.sınıfta dahil olmak üzere burada eğitim almak isteyen öğrencilerimiz tamamen ücretsiz olarak kitap ve kırtasiye desteği de almak üzere burada eğitimlerini alacaklar. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya ve destek olmaya davet ediyorum. Bununla birlikte kitap toplama kampanyamız devam ediyor. Aynı zamana Koordinasyon Kurulundaki hocalarımız ve öğretmenlerimiz öğrencilerimizi SBS ile ilgili tercileri konusunda öğrenci aileleriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler. Bununla ilgili öğrencilerimizle birebir ilgilenerek tercihleri konusunda yardımcı oldular. Ayrıca internet evimiz var ve buradaki imkanlardan öğrencilerimiz de faydalanabiliyorlar.



Yapılan güzel işler karalanmaya çalışılıyor”


Kısacası Bandırma Belediyesi eğitime destek olmaya devam ediyor. Her ne kadar bazı basın yayın organlarında olumsuz ve kasıtlı yazılar çıkarılsa da bunların gerçekle ilgilisi kesinlikle yok. Öğrenci velilerimiz buraya geldiğine, hocalarımızla ve öğretmenlerimizle tanıştıklarında bu asılsız iddiaların gerçekle ilgisi olmadığı görecekler. Biliyorsunuz ki yapılan güzel işler her zaman karalanır. O yüzden bu güzel işlerde karalanmaya çalışılıyor. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz.

Dershane kalitesinde eğitim veriyoruz”

Buradan eğitim alan çok sayıda öğrencimiz var. Geçtiğimiz yıl 380 öğrencimize eğitim verdik. 6, 7 ve 8.sınıflarda dershane kalitesinde eğitim veriyoruz. Takım halinde yardımcı kitaplar veriyoruz. Bunun yanında Lise düzeyindeki sınıflara yardımcı ders kitabı ve testler verildi. Bunların bir kısmını belediyemiz bir kısmını da kampanyalarla yayın kuruluşlarından elde ediyoruz. Şu anda lise dahil olmak üzere 1300 civarında kitabı öğrencilerimize dağıttık. Bütün bu çalışmalarımızı Cumhuriyet Meydanında bulunan Belediye Nikah salonunun altında ofiste sürdürüyoruz.  Burada oluşturduğumuz toplam dört derslik ve bir yönetim odamızla bu çalışmalarımız devam edecektir.



10 taneden fazla öğrencimiz SBS'de 400 üzerinde puan aldı”


Biz geçtiğimiz eğitim yılında başarılı bir sezon geçirdik. Önümüzdeki yıllarda daha da başarılı olmayı hedefliyoruz. 10 taneden fazla öğrencimiz SBS'de 400 üzerinde puan aldı. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Derslerindeki başarılarının ötesinde öğrencilerimiz burada sosyalleşiyor.  Aileleriyle öğretmenlerimiz tanışıyor. Onlara birçok konuda yardımcı olunuyor. Burada eğitim verdiğimiz çocuklarımız yoksul ailelerin, bölünmüş ailelerin çocukları. O yüzden belediyenin dışında da toplumun bu çocuklara sahip çıkması gerekiyor. Biz kendimize düşen görevi yerine getirerek onlara sahip çıkıyoruz. Çünkü bu öğrencilerimiz bu ülkenin geleceği.  Eşitsizliklerin çokça yaşandığı bir ülkede elimizden geldiğince ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Burada bu işe gönül vermiş, emek vermiş öğretmenlerimizle karşılıksız olarak bizimle birlikte bu işte bulunan Koordinasyon Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizlerin bu işteki tek beklentisi öğrencilerimizin başarılarıdır, mutluluklarıdır.

Öte yandan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi Koordinasyon Kurulu Üyeleri ve öğretmenleri kendilerini tanıtarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adem Altınsoy (Koordinasyon Kurulu Üyesi)

Adım Adem Altınsoy. Bu sene yılbaşından itibaren Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evinde gönüllü olarak katkıda bulunmak üzere çalışmaktayım. 40 yıllık öğretmenim ve yıllarca dershanecilik yaptım. Dershanecilikten sonra bilgi ve birikimlerimi tamamıyla hiçbir karşılık beklemeden Bandırma Belediyesi'nin açmış olduğu bu güzide yerde bir faydam dokunsun istedim. Bu nedenle bana gelen çağrıyı seve seve kabul ettim. Sevgili Bandırmalılar bilgi dünyası kutsaldır. Bir aile gibidir. Ailelerin nasıl bir kutsallığı varsa eğitim yuvalarının da aynı kutsallığı vardır. Peygamber efendimiz Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” demiş. Bizler burada öğrencilerimize sayısız bilgi öğretiyoruz. Bunları çocuklarımızla paylaşıyoruz. Bu güzide eğitim kurumunun aslı olmayan bir takım olumsuz ifadelere konu olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü burası tertemiz bir yer. Tüm Bandırma halkı buraya gelip, bizlerle öğrencilerimiz ve aileleriyle tanışabilir.



Yaşar Kırbıyık (Koordinasyon Kurulu Üyesi)


Ben emekli bir öğretmen olarak daha önce de belediyemiz bünyesinde bulunan ve Üniversite öğrencilerine yönelik Öğrenci Konuk Evinde idarecilikte bulundum. Buranın ardından gönüllü eğitimci olarak Eğitim Destek Evinde göreve başladım. Bende diğer Koordinasyon üyeleri gibi hiçbir ücret almadan burada canla başla çalışıyoruz. Burada göreve başladığımızdan bu yana bütün öğretmen kardeşlerimle ve öğrenci velilerimle birlikte geride bıraktığımız 2011-2012 öğretim yılını çok başarılı geçirdiğimize inanıyorum. Yeni eğitim yılı içinde kayıtlarımız devam ediyor. Biz burada öğrencilerimizle birlikte diğer eğitim kurumlarıyla yarış halinde değiliz. Amacımız sadece dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimin en güzelini vererek, eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak oldu. Bu yolda bir takım eksiklerimiz olmasına rağmen yinede başarı elden öğrencilerimiz en büyük sevin kaynağımız olmuştur. Başta Sayın Belediye Başkanım Sedat Pekel ve Başkan Yardımcılarım Dursun Mirza ile Ozan Onur olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Mehmet Sert (Koordinasyon Kurulu Üyesi)

Ben Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sert, Eğitim Destek Evinde Koordinatör olarak yer alıyorum. Ben özellikle belediye ile olan irtibat ve koordinasyonlarda bulunuyorum. Diğer arkadaşlarım ise bu çalışmanın eğitim kısmıyla ilgili olarak yer alıyor. Bizler Eğitim Destek evini daha kurumsal bir yapıya dönüştürebilmek için önemli çalışmalar yerine getirdik. Bu tür uygulamaları bulunan diğer belediyelerde incelemelerimizi yerine getirerek Bandırma'ya uygun olan yönetmeliği hazırladık. Bu yönetmelik Eylül ayı Belediye Meclisinde oy birliğinde kabul edildi. Biz Bandırma'da özellikle dershaneye gidemeyen çocuklarımıza onların daha iyi bir şekilde yetişmesine imkan sağlamak amacıyla gönüllü ve ücretli öğretmenlerimiz tarafından eğitim vermeye çalışıyoruz. Bu sene iyi bir sonuç aldık. Seneye de eksik olan noktalarımıza yapacağımız takviyelerle daha iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.



İlknur Kandaz (Sosyal Bilgiler)

Ben İlknur Kandaz, geçen yıl 7.ve 8. sınıf öğrencilerimizin sosyal bilgiler derslerine girdim. Bu sene 6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerimizin sosyal bilgiler derslerine gireceğim. Geçtiğimiz öğretim yılında olduğu gibi öğretmen arkadaşlarımızla elbirliğiyle çalıştık, çok gayret verdik. Bunun çok güzel sonuçlarını gördük. Amacımız her zaman daha iyisine ulaşmak. Bu dönemde yine öğretmen arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Elbette bu noktada ailelerin de bizleri desteklemesi gerekiyor. Başarıya ancak bu şekilde ulaşabileceğimize inanıyorum.

Oktay Aktoprak (Fen bilimleri)

Ben Olcay Toprak, Fen Bilgisi öğretmeniyim. 5 yıl boyunca Bandırma'da öğretmenlik yaptım. Şu anda da Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde öğrencilerimize hizmet veriyorum. Ocak ayından itibaren 8. Sınıflara yoğun olarak hizmet verdik. Önümüzdeki yıl 6. ve 8. Sınıfların Fen ve Teknoloji derslerinde görev alacağım. Ben burada Bandırmalı hemşerilerime hizmet vermekten mutluyum. Çünkü kendi memleketimde böylesine kutsal bir görevde yer almak bana gurur veriyor. Bizlere bu fırsatı sunan yönetim kurulu üyelerimize ve Başkan Yardımcımız Dursun Mirza'ya teşekkür ediyorum.

Gözde Bildibay (Matematik)

Ben Matematik Öğretmeni Gözde Bildibay. Geçen yıl 7. ve 8. sınıfların Matematik dersine girdim. Bu yılda 6,7 ve 8. Sınıf matematik derslerine gireceğim. Matematik öğrencilerimiz ön yargıyla baktığı bir ders. İlk olarak öğrencilerime matematiği sevdirmeyi amaçlıyorum. Özellikle böylesine güzel bir projenin içinde yer almaktan dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum. Bizlere bu ortamı yaratan koordinasyon kurulumuza, belediyemize ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Sevan Sever (Türkçe)

Adım Sevan Sever, Eğitim Destek Evinde Türkçe öğretmeni olarak görev yapıyorum. Bizim buradaki temel amacımız çocuklarımızla bir aile ortamı oluşturmak. Onların sıkıntılarına kulak veriyoruz. Bu açıdan bütün öğretmen arkadaşlarım, Koordinasyon Kurulumuz ve Başkanlarımızla birlikte öğrencilerimiz ve onların velileriyle birlikte bir aile ortamı kurduk. Burada eğitim yılı boyunca derslerin yanı sıra aile havası içinde abi- kardeş gibi onlarla her zaman iletişim kuruyoruz. Bunu da başardığımıza gerçekten inanıyorum. Çünkü eğitim yılının bitmesine rağmen geçen yıldan ki öğrenci arkadaşlarımız bizleri ziyarete geliyor, fikir alışverişinde bulunuyorlar.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı