EĞİTİM SEN REFERANDUMLA GREVE !

EĞİTİM SEN REFERANDUMLA GREVE !

Eğitim-Sen yayımladığı basın bildirisi ile ``Referandum ile Grev`` çağrısı yaptı.




Yalana karşı gerçeğin, haksız-hukuksuz olana karşı adil ve demokratik olanın açığa çıkarılması mücadelesinde, tüm kamu emekçileri ile  kendi tercihlerini, iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak 27-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında  konfederasyonumuz KESK  ve BANDIRMA EĞİTİM SEN  olarak bir REFERANDUM  gerçekleştirdik.

Bize sormadan hakkımızda karar alanlara haklarımıza ve geleceğimize sahip çıktığımızı göstermek için tüm yurtta, işyerlerinde, alanlarda sandıklar kurarak oy kullandık, kendi referandumlarımızı gerçekleştirdik.

TBMM de olan” hükümet memurluğu” ,ki şuan kabul edilmiş ve onaylanarak yürürlüğe girmiştir,yasa tasarısına karşı değil her an yeni bir tasarı ile  sürgün-rotasyon düzenlemesine, performansa dayalı ücretlendirmeye, uyanık tüccar hesabıyla disiplin cezalarının değiştirilmesine, iş ve ücret güvencemizin tamamen ortadan kaldırılmasına karşı; 5 Haziran 2013 Çarşamba günü yapacağımız GREV ile AKP iktidarını güçlü biçimde uyarmaya davet ediyoruz.

Konfederasyonumuz KESK ve sendikamız EĞİTİM SEN in göstermiş olduğu bu demokratik karar alma sürecinin AKP hükümetine ve yerel idarecilerine örnek teşkil etmesini dileriz. Emekçilerle ilgili kararlar alırken emek örgütlerinin belirleyici olması gerektiği tartışılmazdır.


Ayrıca   Taksim Gezi Parkı meselesinde olduğu gibi halka buyurgan, tehdit edici tavırlara ,vatandaşların hayatlarına kasteden saldırgan siyaset anlayışına ve polis şiddetine bir son vermeleri  gerektiğini hatırlatıyoruz ve hukukun gereğini yerine getirmelerini talep ediyoruz.

İş ve Ücret Güvencemizin Adım Adım Ortadan Kaldırılmasına Karşı; 27-31 Mayıs`ta Referandum Yaptık,  5 Haziran`da Grevdeyiz!











Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false