Eğitim Sen'den 5 Ekim Öğretmenler günü etkinliği

Eğitim Sen

Eğitim Sen Bandırma Temsilciliği 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama etkinliği düzenledi.

Eğitim Sen Bandırma Temsilciliği 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle program düzenledi. 

Tunç Başaran Kültür merkezinde düzenlenen etkinliğe Başkan Av. Tolga Tosun, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, ADD Bandırma şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç,Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten, HDP İlçe Başkanı Ali Bora,  Eğitim İş Şube Başkanı Kadir Taylan, Tek Gıda İş Balıkesir Çanakkale Bölge Sorumlusu Recep Gökdeniz, Alevi Kültür Derneği Başkanı Sevim Dektaş katıldılar. 

5 Ekim Öğretmenler günü etkinliği düzenleyisici olarak konuşan Eğitim Sen temsilcisi Erdal Doğru; 

 “5 Ekim 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın alınmış ve tüm dünya öğretmenleri için önemli olan bu tarihi karar, öğretmenlerin toplumsal statüsü ve haklarına yönelik önemli ve tarihi bir adım olmuştur. 5 Ekim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO ve ILO tarafından 1994 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Türkiye’den sadece Eğitim Sen’in üyesi olduğu Eğitim Enternasyonal’ine üye yüzden fazla ülkede eş zamanlı olarak kutlanmaktadır” dedi.

-Öğretmenler hiç olmadığı kadar yorgunlar
5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününde öğretmenlerin mutlu olmadığını dile getiren Doğru “Öğretmenler hiç olmadığı kadar yorgun, kızgın ve öfkeliler. ÖMK adı altında zaten uzman olan öğretmene kendini yeniden ispat etmesi için sınav dayatılıyor. Öğretmenlik kimliği itibarsızlaştırılıyor, kariyer hiyerarşisine tabi tutulmak, birbiriyle rekabet ettirilmek isteniyor. Ekonomik sıkıntılar içinde iradesi teslim alınmak isteniyor. Öğretmenlerin tek talebi grevli toplu sözleşme hakkını da içeren , öğretmenlerin özlük ve ekonomik haklarını güvence altına alan, öğretmenleri ayrıştırmayan, aksine dayanışmayı teşvik eden bir öğretmenlik meslek kanunudur” 

Öğretmenlik mesleğinde nitelik kaybı yaşanıyor
Öğretmenler bugün yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürdüklerini öne süren Doğru “Yaşanan ekonomik zorlukların, enflasyonun sorumlusu biz değiliz aksine kurbanıyız.. Ekonomik kayıplarımız hızla giderilmeli ve öğretmen insanlık ve mesleki onuruna yakışır bir gelir seviyesine kavuşmalıdır. Öğretmenlik mesleği ve mesleki idealleri, iktidar eliyle uygulanan bilinçli politikalarla hızla yozlaştırılmıştır. Yıllardır ülkeyi yönetenler ve eğitim politikalarına yön verenler öğretmenlik mesleğinde yaşanan nitelik kaybının artmasında en büyük pay sahipleridir. Bu nedenle bugün eğitim alanında yaşanan sorunların sorumlusu öğretmenlerimiz değil, siyasi iktidar, MEB ve onların sözünden çıkmayan sarı sendikalardır” dedi.

-15 Ekim’de Tandoğan Meydanında olacağız
Doğru “Eğitim ve bilim emekçileri açısından 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, klasik anlamda sadece ‘kutlanan’ bir gün değil, eğitim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelenin simgesi olan evrensel anlamda bir mücadele günüdür. İçinde bulunduğumuz bütün olumsuz koşullara, üyelerimizi ve sendikal faaliyetlerimizi baskı alıntına alma girişimlerine, iktidarın eğitime yönelik ırkçı, gerici ve dayatmacı politikalarına karşı örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimiz bilinmelidir. Türkiye’nin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini mesleğine ve haklarına yönelik saldırılara, krizin faturasının sırtımıza yıkılmasına karşı birlikte mücadele etmeye, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyor. Bu bilinçle 15 Ekim’de, “Emeğimiz, Mesleğimiz ve Çalışma Barışımız İçin” Ankara Mitinginde Tandoğan Meydanı’nda olacağız!” ifadesini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Eğitim ' Öğretmenler etkinliği
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı