Eğitim Sen’den açıklama

Eğitim Sen’den açıklama

Eğitim Sen Bandırma Baştemsilcisi Erdal Doğru, basın açıklaması yaparak öğretmen sağlığının önemine dikkati çekti.

Eğitim Sen Bandırma Baştemsilcisi Erdal Doğru, basın açıklaması yaparak öğretmen sağlığının önemine dikkati çekti.

Doğru’nun açıklaması şöyle:

“Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme  ve Geliştirme Genel  Müdürlüğü 2019-2020 Eğitim öğretim yılsonu  mesleki çalışmalarının okullarda yapılacağını açıklamıştır.Oysa Orta Öğretim Genel  Müdürlüğü  mesleki çalışmaların uzaktan eğitim seklinde,online yapılabileceğini daha önce açıklamıştı.

Mart ayından beri devam eden uzaktan eğitimin 19 Haziran tarihinde sona ermesinden sonra öğretmenlerin yılsonu  seminerlerini okulda , yüzyüze yapmalarına karar verilmiş olmasını anlayabilmek mümkün değildir.

Koronavirüsle ilgili tehlikenin devam ettiği bir süreçte onlarca öğretmeni n.bazı okullarda yüzlerce öğretmenin biraraya geleceği ortamlarda fiziki  mesafenin korunamayacağı, virüs taşıma ihtimali olan kişilerin bulaşma riski yaratacağı biliminsanları tarafından ifade edilirken,seminerlerin öğretmenler odasında yada eğitim kurumlarında yapılması kararı öğretmen ve diğer yardımcı personelin ve dolayısıyla ailelerinin yaşam haklarını tehlikeye atmak .önemsememektir.

Oysa  sözkonusu  seminer yada çalışmalar uzaktan eğitim şeklinde  gönül rahatlığıyla yapılabilir, okullarda yapılması şart değildir.Bir kısmının Eylül ayındaki seminer dönemine bırakılmasıda uygun olacaktır.

İlgili genel müdürlüklerin bile hemfikir olmadığı bir konuda bakanlığın nihai bir değerlendirme yaparak konuyu gözden geçirmesini ve eğitim emekçilerinin beklentilerini karşılamasını talep etmekteyiz.

Aksi durumda öğretmen ve aileleri, yaşayacakları kaygı ve endişelerden dolayı istenen hedeflere ulaşılamayacak,verimlilik düşecektir. Ortaya çıkabilecekolumsuzluklardan doğacak sorumluluk bakanlığa ait olacaktır.Kaldıki bu talep sadece EĞİTİM SEN in talebi değil,diğer sendikaların düşüncesi de aynı yöndedir. Bu talebin kabul edilmesi öğretmenlerin kaygıya kapılmaksızın görevlerini güven içinde yapmasına ve bu çalışmalardan umulan amaçların gerçekleşmesine de katkı yapacaktır.

İlgili makamların gereğini yapması dileğiyle BANDIRMA EĞİTİM SEN ailesi olarak başta  eğitim camiası olmak üzere  öğrencilerimize velilerimize ve tüm halkımıza sağlıklı günler, iyi tatiller dileriz.”



Anahtar Kelimeler: Eğitim açıklama
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli