Eğitim Sen’den iş bırakma eylemine destek çağrısı

Eğitim Sen’den iş bırakma eylemine destek çağrısı

2 Kasım 2022’de, 13 sendika ile birlikte gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemi hakkında öğretmenlerden destek istediler.

Eğitim Sen Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Muşlu ve Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, Bandırma’daki okulları gezerek, 2 Kasım 2022’de, 13 sendika ile birlikte gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemi hakkında öğretmenlerden destek istediler.

Ardından “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni ziyaret eden Muşlu ve Şahin, iktidarın çıkardığı “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nu eleştirdiler.

Muşlu, çıkarılan yasanın öğretmenlik mesleğine saldırı” anlamına geldiğini öne sürerek, şunları söyledi:

“Bu kanunun öğretmenlerin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarına hiçbir katkısı yok. Kanuna göre ücretli öğretmenlik statüsü de devam ediyor. Her yıl 90 binin üstünde ücretli öğretmen göreve alınıyor. Sözleşmeli öğretmen uygulaması da sürüyor. 2016 yılından beri kadrolu öğretmen atanmıyor. Öğretmenler sözleşmeli olarak atanıp, üç yıl çalıştırıldıktan sonra kadroluya dönüştürülüyor. Böylece öğretmenlik, ucuz iş gücü durumuna getiriliyor. Buna kimsenin hakkı yoktur.”

Muşlu, 10 bin öğretmene sorularak yaptırdıkları ankete göre öğretmenlerin yüzde 98’inin “Öğretmenlik Meslek Kanunu”na karşı çıktıklarını belirterek, “Bu kanunun iptalini sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Öğretmen arkadaşlarımızı, 2 Kasım’da yapacağımız iş bırakma eylemine katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin de konuşmasında, okullarda uygulanan eğitim-öğretim müfredatının bilimsellikten uzak olup, tarikat ve vakıfların isteği doğrultusunda hazırlandığını belirtti. Şahin, Balıkesir Valiliği’nin uyguladığı Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin(BİGEP) ise eğitim-öğretimin başarısına katkı sağlamadığını öne sürdü.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı