Eğitim Sen`den kıyafet eylemi

Eğitim Sen`den kıyafet eylemi

Okullardaki kıyafet serbestliği protesto edilecek

Öğretmen sendikası, Eğitim Sen okullardaki kyafet serbestliğini protesto için eylem kararı aldı. Eğitim Sen`den yapılan açıklamada 7 ekim`den itibaren öğretmenlerinde okullarına özgür kıyafetle gelmesi kararlaştırıldı.

İşte Eğitim sen den yapılan eylem açıklaması.

7 EKİM`DEN İTİBAREN SÜRESİZ OLARAK ÖZGÜR KIYAFETLERLE İŞYERLERİMİZE GİDİYORUZ

Eğitim alanında asla pazarlık konusu yapmayacağımız,  kurulduğumuz günden bugüne kadar en temel ilkemiz; laik, bilimsel, demokratik, anadilinde eğitim olan talebimizden vazgeçmeyeceğiz. AKP`nin uygulamalarına karşı sessiz kalmamız düşünülemez. Farklı kimliklerin, inançların özgürlüklerini güvence altına almak dinsel değil pedagojik ve bilimsel kriterlerin hayata geçirilmesinden yani laik, bilimsel, demokratik ve anadilinde eğitimden geçer. 

Eğitimde kullanılan her türlü dinsel simge, ötekileştirici ve ayrımcıdır. Eğitim Sen eğitimde ayrımcılığın, eşitsizliğin, ötekileştirmenin karşısında olmaya her türlü gericiliğe, toplumsal yaşamın ve eğitim alanının muhafazakârlaştırılmasına ve tek tipleştirmeye, karşı mücadele etmeye devam edecektir. Kurulduğumuz günden bugüne her türlü statükoya karşı çıktıysak bugün de AKP`nin getirdiği yeni dayatma, tek tip ve statükoya karşı 7 Ekim pazartesi gününden itibaren bütün üyelerimizi ve eğitim emekçilerini özgür giyim kuşam yönünde süresiz tutum almaya çağırıyoruz.

                                      EĞİTİM SEN BANDIRMA BAŞTEMSİLCİLİĞİ



nusred yılmaz
9.10.2013 19:44:13
eğitim senli degilim ama erkek öğretmenlerede serbestlik gelmeli. kravat yuları zorunlulugu sakal yasagı kalkmalı. darbe dönemi kılık kıyafet zorbalıgı bitsin.

  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı