Eğitimde iş birliği

Eğitimde iş birliği

MEHMET AHMET GENÇ ORTAOKULU TÜBİTAK BİLİM FUARI DÜZENLEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı doğrultusunda Gönen Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu bilim fuarı düzenledi.

Milli Eğitim Md. İsmail Yılmaz, Belediye Baş. V. Süleyman Dökmen, Okul Müdürleri, velilerin açılışına katıldığı bilim fuarı, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergiledikleri bir ortam oluşturmayı başardı.

Türkiye çapında 1000 okulda düzenlenen bu etkinlikle Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Matematik öğretmeni Filiz İŞLEK koordinatörlüğünde hazırlanan bilim fuarında Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe, İngilizce, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Görsel Sanatlar, Bilişim Teknolojileri derslerinden toplam 48 proje sergilendi.

Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin genç bireylere kazandırılması, farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması gibi amaçları olan bilim fuarı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.                               Ahmet Kamil Ilgazlı/Gönen



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli