Eğitimde Uluslararası iş birliği

Eğitimde Uluslararası iş birliği

Bandırma Orta Okulunun ev sahipliğinde 5 ülkenin temsilcileri Bandırma`ya geldi.






Uluslararası Comenius Eğitim projesi kapsamında,iş birliği yapan ülkelerin temsilcileri bugün kentimize geldi.

Ülkemizden içlerinde Bandırma ilköğretim okulunun yer aldığı Uluslararası Eğitim de  İş birliği Okul ortaklığı projesi yabancı konukların katılımı ile başladı.

İçlerinde Polonya, Danimarka, Almanya ve Macaristan`ın yanı sıra Türkiye den Bandırma ilk Öğretim okulunun yer aldığı Uluslararası Eğitimde İş birliği projesi Comenius ortakları Bu sabah  geldikleri Bandırma da Bandırma Orta Okulu Comenius proje koordinatörleri Suna Bozkurt, Nuray Ağlamazlar ve Zarife Çeltik tarafından karşılandılar.

Konuklar Bandırma da konaklayacakları otellerine yerleştirilmeleri ardından ilk ziyaretlerini Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan`a gerçekleştirdiler.

Demirhan tercüman aracılığı ile konuklarla yaptığı söyleşide Comenius okullar arası Eğitim ve İş ortaklığı projesinin katılımcı tüm ülkeler adına hayırlı olmasını dilerken,  Ülke Eğitimi ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uyguladığı müfredat ve sonuçları hakkında bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bir buket çiçek ile gelen yabancı Eğitimciler ayni Müdür Şakir Demirhan`ın ayni şekilde hediyesi ile karşılaştılar.

Demirhan yabancı konuklarına gümüş mini kahve takımı armağan etti ve kahvenin 40 yıllık hatırını anlattıktan sonra kendisini anımsamaları temennisinde bulundu.



Heyet`ten Başkan Pekel`e ziyaret

Katılımcı Okulların Uluslararası işbirliği ve Eğitim projesi
Comenius kapsamında Bandırma`ya konuk olan eğitimciler daha sonra projenin Bandırma koordinatörleri bandırma ilköğretim okulu İngilizce öğretmenleri
Suna Bozkurt, Nuray Ağlamazlar ve Zarife Çeltik Belediye Başkanı Sedat Pekel`i makamında ziyaret ettiler.

Pekel Eğitimde Uluslararası iş birliğinin genç kuşakların dil, din ve ırklar arası kardeşliğin paylaşılmasında her birinin gelecekte birer elçilik misyonunu üstleneceklerinin altını çizerek projeye katkı veren Ülkelere ve ortaklık koordinatörlerine teşekkür etti.

Pekel Eğitimde Uluslararası işbirliğinin Bandırma ayağında ki beklentiler noktasında gerekli hertürlü katkıyı verceklerini belirtirken ayrıca konukların Bandırma programı süresinde kendilerine bir resepsiyon vermek istediğini söyledi.

Türkiye deki proje Koordinatörlüğünü Bandırma ilköğretim okulunun yaptığı Uluslararası Comenius Eğitim ve İş birliği projesi heyeti 5 günlük programları süresinde Bölgede tarihi, ekonomik ve eğitim çalışmaları hakkında incelemelerde bulunacaklar.





ahmet bolayır
21.11.2012 16:26:53
şakir beyin açıklamalarından feyz almışlardır.bizde neden bu kadar ileri bir eğitim sistemi yok diyerekten helak olmalarını önlemek için gerekli tedbirleri almak lazım.okulları dolaştırmayında bari rezilliğimizi görmesinler.4+4+4 den 5 dakikalık tenefüslerden müdürlerin odasında korumaya alınan fotokopi makinalarından hiç bahsetmeyin.rezil rüsva olmayalım.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı