EĞİTİMLİ TIR ŞAHA KALKTI

EĞİTİMLİ TIR ŞAHA KALKTI

ODUN YÜKLÜ TIR, ŞAHA KALKTI, DORSE DEVRİLDİ, ODUNLAR YOLU KAPATTI

Kaza akşam saat 19.00 sularında meydana geldi. Narlı-İlhanlar arasında bulunan rüzgar gülleri çevresinden orman ster odunu yükleyen 35 AAS 305 plaka sayılı TIR, Narlı çıkışı Bayraklı tepe cıvarında vites değiştirmek istediği anda, başarılı olamadı.

Vitesten boşalan 35 AAS 305 plaka sayılı TIR yokuş aşağı, geri geri ğiderken, sürücünün arkadan gelen araçlara çarpmayı önlemek amacı ile yolun kenarına almak istediği Dorse makastan kıvrılarak dorse devrildi, Kafa şaha kalktı.

Alnında "Eğitim şart" yazan TIR'ın eğitimsiz acemi bir sürücünün elinde vites küçültemiyerek şaha kalkması, peşindeki dorsenin enleme yolun üzerine devrilmesi, odunların dökülmesi ile yolun kapanması bir süre ulaşım krizi yaşanmasına neden oldu.

Jandarma Trafik ekiplerinin müdahalesi, kurtarıcı vinç temini, 35 AAS 305 plaka sayılı TIR ve Dorse'nin düzeltilmesi, dökülen odunların toplanması yaklaşık 4 saat Narlı- Erdek yolunun kapalı kalmasına neden oldu.

Narlı-Erdek karayolu bayrak tepe mevkiindeki kazada her hangi bir yaralama meydana gelmedi, Trafik jandarması kaza ile ilgili raporda sürücü kusuru, ihmal sonucu yolun trafik'e kapanmasına neden olduğu için cezai işlem yapıldı.



Anahtar Kelimeler: EĞİTİMLİ KALKTI
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı