Eğridere plaj ve mesire yeri

Eğridere plaj ve mesire yeri

Ballıpınar`ın Kapıdağ`da ki eşsiz mesire yeri ve plaj

Erdek ve Kapıdağ yarım adasındaki eşisz doğa güzelliklerini kapsayan gezimizin Ballıpınar durağında bizi ilk karşılayan Eğridere mesire ve kamp yeri ile bu vadiye dayalı Eğridere kumsalı

Kapıdağ`ın kuzeyinde arkasını uçsuz bucaksız yeşilliğe dayamış Eğridere kamp ve mesire yeri gerek kamp kuranların konakladıkları, gerekse denizine girdikleri enteğre bir vadi.

Burada konalayanlar yazın etkili sıcağı ile arsına çınar dallarını çekerken kuş ve, serin suların şırıltılarıyla kendini buluyor.

Eğridere mesire ve kamp yerinde konaklayanlar zaman zaman yaptıkları avcılıkla kendilerine dogal gıda teminide sağlayabiliyor.

Ormanlı- Ballıpınar karayolu 6.km bulunan Eğridere özellikle hafta sonları konaklamak için gelenlerin vazgeçilmez adresi.

Eğridere sahili ise daha önce gördüğümüz sahiller gibi pek temiz değil, az kum, ardı biraz irili çakılla bezenmiş sahil, hem günlükçülerin, hemde İstanbul`un atıklarının bırakıldığı son adres olmuş.




Mehmet Sürücü
13.08.2013 20:09:11
Eğridere`nin kırk sene öncesinde, çocukken dolaştım çınarlarının altında, gölgelik yollarında. Her taraf tertemizdi. Şimdiyse; anlatmaya yetecek sözcükler yok. Bu nedenle, bu tür doğal güzellikleri tanıtan yazıları zararlı buluyorum. bence, olabildiğince insanları böyle yerlerden uzak tutmak gerekir. Bunun için de oraları ne kadar az insan bilirse o kadar iyidir.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false