Ekonomik kriz en çok şoförleri vurdu

Ekonomik kriz en çok şoförleri vurdu

Şoför esnafı ayakta kalmakta zorlanıyor.

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, “Ekonomik kriz ve son olarak akaryakıta gelen zamlardan en çok şoför esnafı etkilendi” dedi.

1.100 üyeye sahip odanın başkanı Çapar, tüm ülke düzeyinde olduğu gibi son zamlardan sonra Bandırma’da da toplu taşımanın büyük sıkıntılar içinde yaşadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Taksi esnafı yaklaşık 1 ay önce zam almıştı. Ancak son olarak yapılan büyük akaryakıt zammının ardından taksi ücretlerine yeni bir zam istemek zorundayız. Zaten toplu taşıma araçları zararına çalışıyor. Kamyon şoförlerinin pandemi döneminde işleri biraz fazla olduğundan sıkıntı yaşamamışlardı. Ancak şimdi onlar da ekonomik açıdan çok zor bir döneme girdiler.”

EN BÜYÜK PROJEMİZ AYAKTA KALMAK

Çapar, “Oda olarak yeni projeleriniz var mı?” şeklindeki soruya ise “Bu ekonomik ortam ve koşullarda şu anda en önemli projemiz ayakta kalmaktır” yanıtını verdi.

SCOOTER BANDIRMA TRAFİĞİ İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, son aylarda Bandırma’daki cadde ve sokaklara soktuğu scooter uygulamasının ilçe trafiğine yeni ve çok tehlikeli bir yük daha getirdiğine dikkati çeken Çapar, şu değerlendirmede bulundu:

“Tamamıyla ticari amaçla Bandırma trafiğine sokulan scooter araçları öncelikle sağlık açısından büyük risk taşıyor. Çünkü bunları kullananlardan ehliyet-sertifika veya trafik belgesi istenmiyor. Bu araçları kullananlar hiçbir eğitimden geçirilmiyor. Kullananlarda kask takma başta olmak üzere trafik kurallarına uyma gibi bir zorunluluk yok. Ulaşıma çıkmak için scooter’i kiralamak yetiyor. Biz daha motosiklet kullanımı konusunu çözememişken, şimdi buna scooter de eklendi. Bandırma, scooter konusuna hazırlıksız yakalandı. Avrupa ülkeleri scooter’i yasaklamaya başladı ama bizde her geçen gün artıyor.”   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ekonomik şoförleri vurdu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı