Ekrem Kahraman´a onur ödülü.

Ekrem Kahraman´a onur ödülü.

Bandırma´daki ilk Kuş Cenneti Festivali´nin sanat danışmanıydı

Uluslararası Sanat Dernekleri (IAA) Dünya Başkanı ve UPSO Başkanı Bedri Baykam´ın 2012´deki önerisiyle dünya çapında kutlanmaya başlanan ?Dünya Sanat Günü? kapsamında bir ödül töreni gerçekleştirildi. Suada´da, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Beşiktaş Belediyesi´nin birlikteliğiyle düzenlenen gecede ?Sanat Onur Ödülü? ressam Ekrem Kahraman´a, ?Yılın Genç Sanatçısı Ödülü? Ceren Selmanpakoğlu´na, ?Basın Onur Ödülü? ise Hürriyet-Gösteri Dergisi Yayın Yönetmeni Hami Çağdaş´a verildi. Ekrem Kahraman´a ödülünü Müjdat Gezen takdim etti.

Ödül töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam, Leonardo Da Vinci´nin doğum günü olan 15 Nisan´ın oy birliğiyle ?Dünya Sanat Günü? olarak kabul ettiğini anımsatırken, ?Böylece artık dünyanın kutlanacak bir sanat günü oldu. Burada hedef, sanatın gittikçe yayılması, genç kuşaklar ve tüm halk katmanları arasında değerinin daha çok bilinmesi, hakkının verilmesidir? dedi.

Ekrem Kahraman, Bandırma´daki okullarda resim öğretmenliği yaptığı 1987 yılında ilk kez düzenlenen ?Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali´nin sanat danışmanlığını üstlenmişti.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ekrem Kahraman onur ödülü
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli