Ekrem Balıbek kitabı

Ekrem Balıbek kitabı

Yeni Haber'in kurucusu merhum Balıbek'in bazı yazıları kitaplaştırıldı




..Balıkesir
'de, 17 Ocak 2013 günü 46. yaşını kutlayan Yeni Haber Gazetesi'nin kurucusu olup, iki yıl önce aramızdan ayrılan, mesleğe 60 yılını vermiş  Ekrem Balıbek'in yazılarından bir bölümü, kitap durumuna getirildi.


Yeni Haber gazetesi yayını olarak, Taşın Altındaki El- Ekrem Balıbek” ismiyle yayınlanan kitaptaki yazıları İbrahim Oluklu derledi. Kapak resmi Ekrem Balıbek'e ait bulunan kitabı yayına, Balıbek'in oğlu, Yeni Haber'in bugünkü imtiyaz sahibi Esen Balıbek, Recep Bekdaş ve Âdem Karanfil hazırladı.

Kitaptaki yazıları derleyen İbrahim Oluklu, Rahmetli Ekrem Balıbek, yaygın basının çeşitli kademelerinde görev yapmış yerel bir gazetecidir. Bu işi yaparken de, gazeteciliğin her türden onurunu yaşamış ve çilesini de çekmiştir. Çuraklıktan başladığı mesleğini, diğer aşamalardan geçirerek, gazete sahipliği ve köşe yazarlığıyla taçlandırmıştır. Yazdıklarını da bu perspektifle okumak gerekir” dedi.

Babasının, sağlığında Balıbek, sağlığında, yazılarını kitaplaştırmayı çok istemesine karşın gerçekleştiremediğini, bunu kendisinin yerine getirmesinin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Yeni Haber'in imtiyaz sahibi Esen Balıbek, Babamın, diğer yazılarını da kitap durumuna getirmek istiyorum” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı