Ekşidere şifa dağıtıyor

Ekşidere şifa dağıtıyor

Gönen Dağ Ilıcası modernizasyonunu tamamladı






Gönen ilçesinde orman içersinde Sağlıklı Yaşama Doğal Katkı” sloganı ile faaliyetle olan Ekşidere Dağ Ilıcası sezona hazırlıklarını tamamladı.

Ekşidere köy tüzel kişiliğinde olan kaplıcanın su sıcaklığı 41 derece, 23 çeşit madensel mineral bulunmakta. Romatizma, kireçlenme, sinirsel ve ruhsal hastalıklar, kas ve damar rahatsızlıkları, kırık vakalar, ayak sırt ve bel ağrıları, lumbargo kanın yağlardan arındırılması gibi bir çok rahtsızlığın giderilmesinde işler görülüyor.

Sezona hazırlanan bu güzide cennet mekanın tek olumsuz giden yanı yolların bozukluğu, en kısa zamanda bu olumsuzluğun giderilmesini istiyor sakinler ve gidip gelenler.

Gönen ilçesine 13 km mesafede olan bu doğal ılıcada kendi başına bağımsız olan gençlik suyu olarak adlandırılan bir su da var. Bu su hafif ekşi ve tatlı olup madensel silikat asit, karbonik asit, arsenik, sodik, klezik ve radyoaktif kimyasal bileşimler bulunmakta. Böbrek taşı ve idrar yolları rahatsızlıkları gibi bir dizi hastalığın iyileşmesinde rol oynuyor.

İşletmenin müdürlüğünü üstlenen İhsan Yılmaz güleç yüzü ve tecrübesi ile hizmette sınır olmaz diyor. Gelen misafirler Hüseyin Temel ve İsmail Selvi ile kurduğu diyalog gözlenmeye değer.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu