El ele verip, sahilleri temizlediler

El ele verip, sahilleri temizlediler

TOG ve gönüllü dalgıçlarla örnek hareket

 Bandırma Belediyesi´nin şehri daha sağlıklı, ve her açıdan yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar, kent merkezi ve kırsal mahallerin yanı sıra sahil ve deniz üzerinde de devam ediyor.

/resimler/2016-5/9/2033010267304.jpg

Yaz aylarında hareketlenen sahil bandında, gerek karadan, gerekse balıkçı tekneleri ve ticari gemiler gibi deniz araçlarından atılan veya akıntılarla taşınan atıklar nedeniyle deniz yüzeyinde oluşan yoğun katı atık kirliliğiyle mücadele sürüyor.

Belediye Temizlik İşlerine bağlı ekiplerimiz, Toplum Gönüllüleri çatısı altında faaliyetlerde bulunan Bandırma İİBF öğrencileri ve kentimizde dalgıçlık yapan gönüllü balık adamlar ile birlikte sahil bandında ve denizde temizlik çalışmalarını gerçekleştirerek çevre kirliliğine dikkat çekti.

/resimler/2016-5/9/2033214330187.jpg

Temizlik çalışmalarını, Belediye Meclis Üyesi Sami TÜRKMEN yerinde takip ederek Bandırma Belediyesi´nin TOG ve gönüllü dalgıçlarla ortak hareket edilerek düzenlenen bu etkinliğin, çevre kirliliğine dikkat çekilmesi adına yapılmış önemli bir çalışma olduğunu söyledi. TÜRKMEN: ?Temiz Çevre Projesiyle Toplum Gönüllüsü çok sayıda gençlerimiz, Belediyemiz ile birlikte güzel bir çalışmayı hayata geçirdiler. Bandırma Belediyesi olarak toplumsal duyarlılığı ön plana çıkaran sosyal çalışmaların her zaman destekçisiyiz. Bu temizlik etkinliğinde de halkımızın çevre sağlığına duyarlı olması konusunda ne kadar önemli olduğunu çıkartılan çöplerle kanıtladık. Bununla birlikte vatandaşlarımızın çevre sağlığına olan duyarlılıklarını daha da arttırmamız ve bunu hayatımızın her alanına yansıtmamız gerekiyor. Bu etkinliğe katkı sunan başta Toplum Gönüllüsü gençlerimize ve gönüllü olarak temizlik çalışmalarına katılan dalgıçlarımıza çok teşekkür ediyorum.? dedi.

/resimler/2016-5/9/2033403705613.jpg

Atıkların deniz ekosistemini bozduğunu ve canlı yaşamına zarar verdiğini belirten yetkililer, Bandırma´nın temiz bir körfeze kavuşması adına denizlerin temizliği ve atıkların bertarafı ile ilgili olarak da vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunurken, toplanan atıklar arasında en çok pet şişe, ambalaj atığı, poşet, metal, cam gibi geri dönüştürülebilir atıklar olduğuna dikkat çekti.

/resimler/2016-5/9/2033588705912.jpg

 



Anahtar Kelimeler: verip sahilleri temizlediler
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli