Elektrik faturalarını yaktılar

Elektrik faturalarını yaktılar

CHP BANDIRMA İLÇE ÖRGÜTÜ, SİYASİ PARTİLER ve STK’LAR YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARINI CUMHURİYET ALANINDA YAKARAK ZAMLARI PROTESTO ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü, bugün Cumhuriyet Meydanında, enerjiye gelen fahiş zamları protesto etmek için; “Faturanı Al Gel” sloganıyla basın açıklaması yaptı. 

CHP Bandırma İlçe Örgütünün dışında; Bandırma Belediye Başkan Vekili Mesut Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti, Genç Parti, Gelecek Partisi, Muhtarlar, STK başkan ve temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da ellerinde faturalar ile enerjiye gelen yüksek zamları protesto ederek basın açıklamasına katıldı.

 Belediye Başkan Vekili Mesut Özdemir: “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum AKP iktidarının 20 yıllık yanlış politikalarının ürünüdür. Tarımdaki yanlış uygulamalar, hazine garantili ödemeler ile yapılan özelleştirmeler ülke tarihinde hiç görülmemiş bir yoksulluğa neden olmuştur. Son yapılan zamlarla birlikte vatandaşın evine, esnafın dükkanına, üretimin olduğu iş sahasına yüzde yüzün üzerinde zamlı elektrik faturaları gelmiştir. İktidar, vatandaşın haklı isyanına kulak tıkamış görünüyor. Bugün burada yalnızca elektrik faturalarını, zamları, hayat pahalılığını protesto etmiyoruz. İşsizliğin, yoksulluğun olmadığı, özgür ve bağımsız Türkiye özlemi için de buradayız” dedi.

CHP ilçe Başaknı Dr. Selim Panç; 

“8-10 tane ampulü söndürmenize gerek yok, tek ampulü söndürün Türkiye ışıl ışıl olsun”

Saray iktidarı elektrikte kademeli tarife adı altında Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken, ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye ise yüzde 127 zam yaptı. Şeytanın bile aklına gelmeyecek düzenlemeyle, zamlı elektrik faturalarıyla vatandaşları çarptılar.

Bu elektrik ve doğalgazdaki soygunun mağdurları yine işçi, yine memur, emekli, esnaf ve çiftçi oldu.

Vatandaş artık ev kirası öder gibi fatura ödemeye başladı.

 Saray iktidarı zam yapmaya doymuyor. Türkiye ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları, vatandaşlarımıza enerji buhranı yaşatıyor.

Elektrikten doğalgaza kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor. Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşlarımızın Pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş Kaybeden kim? 84 milyon. Yani bizleriz.

 Peki ya kazanan?  Saray ve yandaşları tüm bunlar olurken saray sosyetesinin de keyfi yerinde…

“Faturaların bu kadar yüksek geldiğine inanmıyorum, abartılıyor” hatta zamları CHP yaptı diyebilecek kadar halktan kopmuş, gerçekleri görmeyen, adeta dalga geçen AKP milletvekilleri var.

TBMM’ye partimiz tarafından verilen “Elektrik ve doğalgaz faturalarından KDV alınmasın” önergesi de  Meclisteki cumhur ittifakı oyları ile reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızın yaşadıkları bu enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz”

– Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.

– Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir.

– KDV ve ÖTV'nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır.

– Aralık 2021-Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127'ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir.

Tek bir çocuğun bile yatağa aç girmediği, üşümediği bir ülkeyi kurmak bizim sorumluluğumuzdur!

Bizim mevcut iktidardan farklı olarak lobilere, yandaşlara, tefecilere, minnet borcumuz yoktur!

Biz, Cumhuriyet Halk partisiyiz,  Halkımızın partisiyiz,  tercihimiz her zaman halktan yana olmuştur.

“Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da, enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız.”

 Bu zamları geri çekin ve sandığı hemen getirin. Çünkü yönetemiyorsunuz. Vatandaşlarımızın tahammülü kalmadı. Çarşıda, pazarda, her yerde hayat pahalılığını konuşuyor”

Elektrik ve doğalgaz faturaları altında inim inim inleyen vatandaşlarımızın adına bu enerji zammını protesto ediyoruz.”

 8-9 tane ampulü söndürmenize gerek yok, tek ampulü söndürün Türkiye ışıl ışıl olsun”

Buradan tüm Bandırmalı hemşehrilerime, esnafımıza sesleniyorum. Doğalgaz ve elektrik faturalarınızı evlerinizin ve iş yerlerinizin camlarına büyük puntolar ile asın ki zamları yapanlar görsün…" dedi.



Anahtar Kelimeler: Elektrik faturalarını yaktılar
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı