ELEKTRİKÇİLER ODASI BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

ELEKTRİKÇİLER ODASI BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

"Mevkidaşım Osman ÇAPAR: Seçimleriniz bunlara mı kaldı?"

             Mevkidaşım Osman ÇAPAR: Seçimleriniz bunlara mı kaldı?

            11 Aralık Cumartesi günü internet haberciliği yapan bir gazetede yaklaşan Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odasının Başkanlık Seçimleri vesilesiyle oy kullanacak yaklaşık 1000 kişiye mesaj verilebilmesi için bir gazetenin köşesine haberim yokken misafir edilmişim.

            Yazının konusu, derdi, sıkıntısı Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odasının yaklaşan seçimleriymiş. Aday ve Adaylar çıkıyormuş, benle görüşüyorlarmış,14 Temmuz’da yapılan Esnaf Kefalet Seçimleri öncesi şöyle olmuş, böyle olmuş, ondan dolayı şöyleymiş, bundan dolayı böyleymiş diye yazılmış.

            Oysaki bilmesi gereken şu; ben ne şoförler odasına Başkan adayıyım, ne oy kullanma yetkim var, ne de kürsüde konuşma hakkım var.

            YAZINIZDA  KALEME  ALDIĞINIZ  VE  YORUMLADIĞINIZ  KONULARA GÖRE;

- Esnaf ve Sanatkâr Odaları olarak seçim dönemine girdik. Odalarımıza aday çıkması gayet normal değil mi? Bizler nasıl geldik Başkanlığa aday olduk kazandık. Öyle değil mi? Senin bildiğin başka yöntemler mi var? Bende aday olduğumda Başkanlarımızla görüşmüştüm.

- Şahsım üzerinden köşe yazısı yazarak şoförler odasına çıkan adayları yıpratmaya mı çalışıyorsunuz veya Bandırma’daki Esnaf ve Sanatkar Odalarını dizayn mı etmek istiyorsunuz?

- Odamızın ve makamımızın kapısı herkese açıktır. Otururuz konuşuruz dinleriz fikirlerimizi söyleriz. Yazında bahsettiğin kişilerle de görüştüm ve konuştum. Aynı Kooperatif Başkanı Niyazi GÜLER’in 4 yıl önce aday olan Osman ÇAPAR’la görüşmesi gibi. Olağan bir şey ve ben bunu neden geçiştireyim. Bir şekilde sorsaydın, sordursaydın, yüksek sesle görüştük ve konuştuk derdim.

- Okuyanlar söyledi İbrahim BAŞÇI daha adaylığını açıklamadan ben olsam İbrahim BAŞÇI’ya oy vermem diye gene gölgeden yazmışsınız. Sanırım çıkan Adayı yıpratmayı düşünmüşsünüz.

- Ali ACAR 16 yıl Oda Başkanlığı yapmış birisi, 16 yılda bir sürü tesis yapmış. Ali ACAR benden ne icazeti alacak, gerektiğinde biz kendisiyle görüşüyoruz. 16 yıllık başkanlık yapmış birisine biz icazet verecek değiliz. 

- Esnaf Kefalet seçimlerinin üzerinden 5 ay geçti, en ufak bir beyanatım olmadığı bilinirken hatta teşekkür ilanım varken… Yazınıza göre 5 ay öncesine dönersek adaylık sürecimdeki konularınıza dair bire bir görüşmelerim her oda başkanı ile olmuştur. Düşüncelerimizi söyleyip, düşüncelerini almışızdır.

- Osman ÇAPAR, Ali ACAR’a karşı aday olduğunda seçim öncesi Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanını makamında ziyaret ederek görüşmeler yaptığı bilinmektedir. Aday olan Osman ÇAPAR’ı makamında ağırlayanların o zamanki Kooperatif seçimlerine istinaden Kooperatif Başkanlığına Adaylığını koyan Ali ACAR için intikam duygularıyla hareket ettiğini düşünmüyoruz. Demek ki geçmişten de görüleceği gibi bu tür ziyaretler olağandır.

- Seçimler bu tür konularla değil, yapılmış veya yapılacak hizmetlerin üye tarafından rızasını almakla kazanılır.

            Bu İfadelerinizle seçim ortamlarını gerginleştirmeyi uygun bulmuyoruz.

            EYÜP İL   BANDIRMA ELEKTRİKÇİLER ODASI BAŞKANI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı