Emeğe saygı

Emeğe saygı

Genel iş yayınladığı basın açıklamasında emege saygı istedi.




Genel İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum, yaptığı yazılı basın açıklamasında Yerel yönetimlerle yasalar çerçevesinde uyum içersinde çalışıyoruz. Ancak bazı sorunlarımızın olduğu da herkes bilinmektedir. Şirket işçileriyle ilgili olarak bizim yerel yönetimlerden beklediğimiz kendi kurmuş oldukları şirketler üzerinden işçi çalıştırmalarını beklerken onlar özel şirket üzerinden komisyon vererek işçi çalıştırmaktadırlar. Buda işçiye kıdem tazminatı vermemek işçilerin sendikalı olma hakkını gasp edilmesidir ve ucuz emek sömürüsüdür. Yerel yönetimin işçi ve emeğe saygı gösterilmediğinin açık göstergesidir” Üreten işçi tüketen işçi bütün zenginlikleri yaratan işçi ama maalesef üretimin hiçbir safhasında bulunmayan işverenler servetlerine servet katarken işçiler açlıkla yoksullukla mücadele etmektedir.

VERİLEN SÖZLERİN BUGÜN ve BUGÜNDEN SONRA ARKASINDA DURULSUN BİZDE ZAMANI GELDİĞİNDE DURALIM.

Yerel yönetimlerden çalışanlara işçiye gereken değeri verilmesi beklediklerinin altını çizen Kum, Ancak seçimler öncesinde verilen sözler iktidar olunduktan sonra unutuluyor. Biz verilen sözlerin arkasında olunmasını bekliyoruz. Bandırma Belediyesinde çalışan 23 işçinin norm kadro fazlası olarak diğer kamu kurumlarına gönderilmesiyle ilgili yerel yönetimin bu yasayı AKP çıkardı ben uygulamak zorunda kaldım şeklindeki açıklamalarını samimi bulmuyoruz. Bunu uygulamayan çok sayıda belediye bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

-AKP KÖLELİK SİSTEMİNİ GERİ GETİRMEK İSTİYOR.

AKP'nin çıkarmak istediği yasalarla kölelik sistemini geri getirmek istediğini öne süren Kum şunları söyledi Bu güne kadar hep emeğin ve işçinin yanında olduğunu dile getiren CHP'li yerel yönetimler buna eş değer uygulamalar içersinde olması da bir çelişkidir. Seçimlerden önce tüm işçilere sendikalı olma hakkı tanıyacağız. Hak ettiği ücretlerini vereceğiz diye vaatlerde bulunanlar şirket işçilerinin sendikamıza üye olma taleplerine anlayış göstermemekteler işten atmayla tehdit etmekteler.”

-CHP SENDİKALARI UNUTTUMU?

AKP hükümetinin Türk-İşi almış sağına hak-işi almış soluna  ve Memur Senide takmış arkasına hem parti olarak hem de yandaş sendikalar olarak daha da güçlendiğini öne süren Kum, Bu süreçte CHP'nin hiçbir sendikayla birlikte hareket etmediğini gözlemlemekteyiz. Sendikalar siyasi taraf olamazlar yalnız Emek eksen taraf olmak zorundadır. Bugün siyasi mücadele olsun veya sendikal mücadele olsun birbirinden bağımsız olamaz. Bunu AKP güzel yapıyor 3 yandaş sendikayla birlikte hareket ederek hem işçiyi bitiriyor hem de yanındaki ve karşısındaki sendikaları bitiriyor. Bugün CHP de neden güçlenmek adına kendi ideolojisine ve görüşüne uygun emek eksenli sendikalarla birlikte halk adına ülkemiz adına birlikteliği sağlamıyor neden güçlenmiyor neden sendikalılaşmaya karşı duruş sergiliyor. CHP'nin tabanı emekçi kesiminden oluşuyor deniliyorsa o zaman emekçilerin sendikalı olmaları konusunda anlayış gösterilmesi doğru olan değil midir. Biz Genel-İş Sendikası olarak tüm siyasi partilerden işçiye karşı örgütlenme yasalarına karşı mücadele konusunda gerekli anlayışı göstermelerini bekliyoruz. Biz taşeron işçileri olsun kadrolu işçiler olsun emeğe ve emekçiye sahip çıkan siyasi anlayışa yerelde ve genelde seçimlerde birlikte tabandan karar alarak hareket edeceğiz bunu genele yayma çalışmalarını da yapacağız. Bizler ülkemizin ve milletimizin geleceği adına barıştan yanayız. Artılarımızla her platformda birlikte olmaktan yanayız”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false