Emek platformu kaygısını dile getirdi

Emek platformu kaygısını dile getirdi

Emek Platformu, "Bu kaygı ve endişeyi ortadan kaldırmak için ilgililer sağlıklı bir açıklamada bulunmalı"

Bandırma'da gündem konusu olan KORONAVİRÜS söylentilerinin sokaktaki vatandaştan daha önemli ve öncelikli anlamda iş yerlerinde işine devam eden çalışanları ve ailelerini ilgilendirdiğini açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Emek platformu, Dönem sözcüsü İlyas Satırlı tarafından yapılan açıklama ile çalışma hayatının yanıt beklediği soruları sordu.

Petrol İş Sendikası Şube Başkanaı ve Emek Platformu dönem sözcüsü İlyas Satırlı yaptığı açıklamada; "İlçemizde 10-15 gündür Covid-19 salgınıyla ilgili Banvit A.Ş. İşyeri için birçok şey söyleniyor ve konuşuluyor. Ancak bu güne kadar ne Banvit yönetiminden nede yetkili makamlardan halkı ve emekçileri aydınlatıcı herhangi bir açıklama yapılmadı. Ülkece normalleşmeye başladığımız bu günlerde İlçemizde Covid-19 vaka sayısındaki hızlı artış hem Banvit'te çalışan işçileri, ailelerini ve yakın ilişkide olduğu kişileri hem de halkımızı tedirgin etmekte ve endişelendirmektedir."

                "Ülkemizde Covid-19 vakasının ilk görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA her gün yapılan toplam testten tutun iyileşen hasta sayısına kadar şeffaf bir şekilde halkı bilgilendirmiştir. İlçemizde de bu söylentilerin ve tedirginliğin önüne geçmek için yetkili makamlar sayıları açıklamalıdırlar."

               " Herkes evde otururken çalışmak zorunda bırakılan işçileri ve emekçileri temsil eden Emek Platformu bileşenleri olarak bizler doğru sayıları halkımızın ve emekçilerin bilmesi gerektiğine inanıyor ve yetkili makamlara şu soruları soruyoruz, halkı ve emekçileri bilgilendirmelerini bekliyoruz."

     -   Son 15 gündeki pozitif vaka artışları Banvit’ten mi kaynaklanmaktadır?

     -   Banvit’ten kaynaklıysa üretime ara vermeyi düşünüyor musunuz?

Son 15 günde kaç kişiye test yapılmış ve kaç kişi pozitif çıkmıştır?

Son 15 günde pozitif vakaların kaçı çalışan, kaçı çalışanın ailesi ve yakınıdır?

Pozitif çıkan vakalardan kaç kişi hastanede tedavi görmekte kaç kişi evde karantinadadır?

Hastane de yoğun bakım da yatan pozitif hasta var mıdır?

Son 15 günde Covid-19’dan kaybettiğimiz hasta var mıdır?" dedi.



Anahtar Kelimeler: platformu kaygısını getirdi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli