Emek platformunda, Grev çağrısı

Emek platformunda, Grev çağrısı

Kıdem tazminatı konusunda hükumetin tavrı, Emek platformuna genel grev çağrısına yöneltti.

Kıdem tazminatı konusu hükümet tarafından kullanılan uslubun tehdit haline gelmesi işçiyi gecenin 0.2 cc soğugunda sokağa döktü.

Türk-İş, Disk, Kesk ve Kamu-Sen Hükumetin kdem tazminatları konusunda ayak diremesi ardından geçtiğimiz hafta Bandırma Petrol-İş sendikasında bir araya gelen sendikalar aynı çatı altında toplandıkları Emek platformu olarak hak ve hukuk arayışlarını meydana taşıdılar.

Bu akşam saat 17.30 da Cumhuriyet alanında toplanan Emek platformu Bandırma`dan hükümete seslendi.

 Emek Platfornu meydan eyleminde il konuşan Petrol İş sendikası Başknaı İsmail Kayan oldu.

Kayan;Hükümet te biliyor ki, kıdem tazminatının kaldırılamayacağını, işçilerin yılların alın terinin karşılığı olduğunu,  emeklerinin karşılığının işverenlere peşkeş çektirmeyecek olan işçi sınıfı bu konuda çok hassastır.``

 ``08 – 11 Kasım 2011 tarihinde yapılan Türk-İş Genel Kurulunda alınan Genel Kurul kararı “ Kıdem tazminatına dokunulduğunda genel grev sebebi sayarız”  Türk-İş – DİSK – KESK – KAMU SEN bütün konfederasyonlar karşı olmasına rağmen işverenlerin isteği doğrultusunda hükümetin hareket etmesi yanlıştır. Kıdem tazminatına el uzattırmayız.``

 ``2014 Yılı bütçe görüşmelerinde eğitime ayrılan bütçe 78,5 milyar tl , sağlığa ayrılan 75 milyar tl olarak öngörülmüş. Bu payların iki katına çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz.``

 ``Taşeronlaşma konusu Türkiye`nin en büyük yarası haline gelmiştir. Teşeron firmalar aradan çıkartılarak işçilerin kadroya alınması ve özlük haklarının ödenmesini istiyoruz. Taşeron firmalar tazminat ödemeden işçinin hakkını vermeden iş yaptırıyorlar. Taşerona ödenen haksız ücretin işçiye ödenmesini istiyoruz.``

        ``Bütün taşeron işçilerinin ve tüm emekçilerin sendikalı olması, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması için işçi sınıfı olarak elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz.`` dedi.

      Kayan`ın ardında söz alan DİDK Genel Başkanı, Hükumetin uygulamaya sokmak istediği kdem tazminatı kararının sadece sendika çalışanını değil, tüm çalışma hayatını içine alarak örgütsüz çalışan taşeron işçilerinide kapsadığını belirterek %60`a varan kesintiden ayrıca birde vergi alınması ön görüldüğünü söyledi.

    DİSK genel Başkanı Hükümetin dış kaynaklı bu güdümlü programının 2018 de tamamen çalışma hayatına nüfus ederek sendakal haklarını kaybetmiş bir ülke konumuna doğru hızla yol alınmakta olduğunun altını çizerek ``Hedef 2014`` parolasının altında da bunun yattığını söyledi.

Bandırma Cumhuriyet alanında bir araya gelen sendikalar 0`ın altında 2cc de aşırı derece üşümelerine rağmen en küçük bir çekilme göstermeterek direnişlerinin greve kadar uzuanması için slogan attılar.

 

        



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false