Emekçi iş yerine sahip çıktı

Emekçi iş yerine sahip çıktı

Marmara'yı olumsuz etkileyen Müsilaj olumsuzluğu ile mücadelede yapılan denetimler sonucu çevresel olumsuzluğu bulunduğu gerekçesi ile üretimi durdurulup 50 gün süre verilen BAGFAŞ'a çalışanları sahip çıktı.

Marmara'yı olumsuz etkileyen Müsilaj olumsuzluğu ile mücadelede yapılan denetimler sonucu çevresel olumsuzluğu bulunduğu gerekçesi ile üretimi durdurulup 50 gün süre verilen BAGFAŞ'a çalışanları sahip çıktı.

Petrol İş Sendikası bugün BAGFAŞ nizamiyesinde gerçekleştirdiği protesto eylemi ile yetkililere uyarıda bulunuldu.

Bağfaş nizamiyesinde toplanan Petrol İş sendikası çalışanları adına söz alan Sendika başkanı İlyas Satırlı Bagfaş'ın bir an önce üretime geçmesi gerektiğini aksi halde, daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalmak durumunda bulunulacağını söyledi.

Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı; 

"MARMARA DENİZİ’NE, İŞİMİZE VE İŞYERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!"

"Marmara Denizi’nde bir süredir ortaya çıkan deniz salyası sorunu en başta Bandırma halkını üzmektedir. Marmara Denizi, bizlere geçmiş kuşaklardan miras kalan büyük bir doğal zenginliğimizdir. Marmara’nın ölmesine izin veremeyiz. Bu çerçevede, gereken önlemler derhal alınmalı, teknik çalışmalar devreye sokulmalı ve ihtiyaç duyulan yatırımlar için kolaylıklar sağlanmalıdır.

Deniz salyası ve atık sorununun giderilmesi için başta devlet kurumları ve sanayi tesisleri olmak üzere hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.

Bu sorumluluğun gereği tereddütsüz yerine getirilirken, sanayimizin ve çalışanlarımızın zarar görmemesi, Bandırma halkının herhangi bir gelir kaybına uğramaması temel öncelik olmalıdır.

Bu temennimizi, bir süredir deniz salyası sorunu ile BAGFAŞ’ın isminin birlikte anılması ve bu tesisin 50 gün sonra faaliyetlerinin durdurulacağına ilişkin tebligat yapılmasına istinaden tekrar dile getiriyoruz.

Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. - BAGFAŞ, 1969 yılından beri Bandırma’da faaliyet gösteren ülkemizin en önemli gübre fabrikalarından birisidir. Türkiye’de ve dünyada aynı sahada hem fosfatlı hem de nitratlı kimyevi gübre üreten tek sanayi kuruluşudur. 770 bayisi ve Avrupa’ya yaptığı ihracat ile sadece Bandırma’nın değil Türkiye ve dünyanın en önemli markalarındandır.

BAGFAŞ, sadece faaliyet gösterdiği işkoluna ve Bandırma’ya değil, ülkemiz sanayisine ve tarımına yıllardır büyük katkılarda bulunmaktadır. BAGFAŞ, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde yer almaktadır. Ürettiği katma değer ve yarattığı istihdamla hem ekonomiye hem de Bandırma’ya fayda sağlamaktadır.

12 Haziran’da Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından işletmenin tüm faaliyetlerinin 50 günlük sürenin sonunda durdurulacağı hususu BAGFAŞ’a tebliğ edilmiştir. Bizler Bagfaş çalışanları olarak buna karşıyız.

BAGFAŞ’ın faaliyetlerinin durdurulması, Bandırma’ya ve bu işyerinde çalışan işçiye ceza kesmek anlamına gelecektir. Çağrımız yaşanan soruna, işçisiyle esnafıyla tüm Bandırma’nın zarar görmeyeceği şekilde çözüm bulunmasıdır. Yüzlerce BAGFAŞ işçisinin ekmeğinden olacağı ve Bandırmalıların gelir kaybına uğrayacağı bir karar, gerçek çözüm olmayacak aksine yeni sorunlara yol açacaktır.

BAGFAŞ yönetiminin ve mülki idarenin ortak bir yaklaşımla, gerekli teknik ve bilimsel çalışmaları yapmasını bekliyoruz. Bu çalışmalar sonucunda ihtiyaç duyulan önlemlerin alınabileceğini ve çevreye verilen zararın giderilebileceğini düşünüyoruz.

BAGFAŞ işyerinde çalışanların ve çevrenin korunmasını gözeten üretim ile Bandırma’ya ve ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam etmesini istiyoruz. Buradan bölgemiz Milletvekillerimize seslenmek istiyoruz; Bagfaş İşyerine ve çalışanlarına sahip çıkın.

İşimize, işyerimize, denizlere ve çevreye sahip çıkıyoruz!"

"Kamuoyuna saygıyla duyurulur,"

 



demokrat
20.06.2021 13:05:01
hemen,derhal,ivedilikle,acilen,vakit kaybetmeden,beklemeden,şimdi KA PA TIL MA LI DIR...ÖLÜYORUZ...ÖLDÜRÜYOR.Sendika şimdiye kadar,çevre ve deniz için hangi girişimde bulundu da,koltuk ve aidat gidecek diye bağırıyor.Geçiniz.Önce insan,önca sağlık,önce çevre...

Anahtar Kelimeler: Emekçi yerine sahip çıktı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli