Emekli-Sen´den dayanışma kahvaltısı

Emekli-Sen´den dayanışma kahvaltısı

Emekli-Sen Genel Başkanı Beysülen: ?Emeklilerin yüzde 75´i açlık sınırının altında yaşam sürüyor?

DİSK´e bağlı Tüm Emekli-Sen Bandırma Şubesi´nin birlik ve dayanışma kahvaltısı ilgi gördü.

Bandırma kapalı pazar yeri ve yaşam alanının içinde yer alan Kurtuluş Düğün Salonu´nda gerçekleşen kahvaltıya, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, DİSK Tüm Emekliler Sendikası(Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, sendikanın yöremizdeki başkan ve yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

/resimler/2018-12/22/1816075195235.jpg

İlk konuşmayı yapan Tüm Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, Bandırma´da iki yıldan beri özgürlük ve demokrasi mücadelesi verdiklerine işaret ederken, şu düşünceleri yansıttı:

?Sendikal mücadeledeki amacımız ise birleştirici olmak, yan yana mücadele kültürünü geliştirmek ve büyütmektir. Yaşadığımız süreçte bize dayatılan sarayın baskısına ve adaletsiz politikalarına karşı birleşik mücadele geleneğini oluşturma çabasındayız. Yaşadığımız süreç, sarayın diktatörlüğüne, gerici faşist politikalarına karşı birlikte mücadele etme sürecidir. Biz, DİSK´e bağlı en genç, en dinamik sendikayız. Bu heyecan ve inançla DİSK Emekli-Sen Bandırma Şubesi olarak, yaşamın her alanında avazımızın çıktığı kadar doğruları haykıracağız. Kriz var, hırsız var, ihmal var, iş cinayeti var, kadına şiddet ve tecavüz var, çevre katliamı var, diktatörlük var ve ?Kral çıplak´ demeyi sürdüreceğiz.

Önümüzde birlik ve dayanışmaya daha fazla ihtiyaç duyacağımız yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, bizim DİSK Emekli-Sen söyleyecekleri ve istekleri var. Aramızda da siyasi partilerin belediye başkan aday adayları bulunuyor. Bizler, demokrasiye inanan ve mücadele edenler, toplumcu, katılımcı bir anlayışla bu şehrin geliştirilmesini istiyoruz. Çevreye, hayvanlara, çocuklara, yaşlılara değer verilen politikaların hayata geçirilmesini istiyoruz. Söylemde değil, pratikte de yerel yönetim organlarında bu şehrin dinamiklerinin, yani sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de belediye yönetim organlarında, belediye meclisinde temsil edilmesini istiyoruz. Birlik, dayanışma, ittifaklar söz konusuyken ?çantada keklik´ gibi görülen toplumun vicdanı olan kanaat önderlerini, devrimcileri, sosyalistleri, onların siyasi partilerini görmezden gelmeyiniz, yok saymayınız, hiç sizleştirmeyiniz. Çünkü birlikte mücadeleye ihtiyacımız var. Yaşayacağımız yerel seçimler, toplumsal mücadele anlayışı ile taçlandırılmalı ve sarayın iktidarına karşı bir demokrasi şölenine dönüştürülmelidir.?Dedi.

                        GENEL BAŞKAN KONUŞUYOR

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, ülkemizde 12,5 milyon emeklinin yaşam mücadelesi verdiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

?Ülkemizde işsizlerden sonra en çok mağdur olan kesim emeklilerdir. Hâlen emeklilerin yüzde 75´i açlık sınırının altında yaşam sürmektedir. Bugün 5,5 milyon emekli, asgari ücretin altında ücret almaktadır. Bunların önemli bir bölümünün maaşı bin liranın altındadır. Birçok emeklinin maaşı sadece 600 liradır. Oysa bugün ülkemizde açlık sınırı 2 bin lira olup yoksulluk sınırı 6 bin liraya yaklaşmıştır. Bugün ülkemizi yönetenler, yerel seçimin yaklaştığı şu dönemde yine toplumu germeye başlamışlardır. Ülkemiz savaşa mı, yerel seçime mi gidiyor. Bu ülkenin tek adamla değil, gerçek bir demokrasiyle yönetilmeye ihtiyacı vardır. Ülkemiz, mutlaka yeniden demokrasiye dönmelidir. Ülkemiz bugün uluslararası sermayenin sömürgesi durumuna getirilmiştir. Cumhurbaşkanının kaçak sarayının yanında, kaçak binaları olan Bakan vardır. Bugün, Bakanlığa atananlar, parlamentoda muhalefet milletvekillerini tehdit ediyorlar. Demokrasiyi yeniden hep birlikte ayağa kaldırmalıyız.?

            BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA KÜRSÜDE

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, ?Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz? diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Bugün, ülkemizde her kesim büyük sıkıntı içinde yaşıyor. Ancak en büyük sıkıntıyı emeklilerimiz çekiyor. Her çeşit demokratik eylemlerde yer alan Levent Balkış´ın başkanlığındaki Emekli-Sen Bandırma Şubesi´ni kutluyorum. Yılardan beri verdiğim emek ve hak mücadelesi benim yaşam biçimim oldu. Örgütlü mücadeleyi çok önemsiyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde, bu iktidarı, bu diktatörlüğü geriletmemiz gerekir. Bunun için en azından elimizdeki mevcut belediyeleri koruyarak, bunlara yenilerini eklemeliyiz. Tek adamlık dönemine son vermemiz için, muhalefetin sesini kısmaya çalışanlara boynumuzu eğmememiz için örgütlü mücadele etmeliyiz. Bireyin özgürlüğü ve demokratik bir toplum için mücadelemizi sürdüreceğiz.?

/resimler/2018-12/22/1811448315119.jpg

KADER´DEN TEPKİ

Ardından söz verilen Kadın Adayları Destekleme Derneği(KADER) Bandırma temsilcisi Muazzez Palta, kadınların toplumda ve yönetimde daha çok yer bulması gerektiğini vurgulayarak başladığı konuşmasını sürdürürken, salonda, Emekli-Sen´e maddi destek amaçlı satış yapılmasına tepki gösterdi. Konuşmasını kesen Palta´nın isteği üzerine KADER üyeleri salonu terk etti. Önder BALIKÇI

 /resimler/2018-12/22/1812163471955.jpg



Anahtar Kelimeler: Emekli dayanışma kahvaltısı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false