Emekliler derneği kongreye hazır

Emekliler derneği kongreye hazır

Emekliler derneği Başkan Adayı Ahmet Türkmen "Emeklilerimizin huzur içinde yaşamaları için tüm gücümle çalışacağım."

18 Aralık Cumartesi günü yapılacak olağan üstü genel kurul ile yeni yönetim kurulunun belirleneceği Bandırma Emekliler derneğinde, güçlü aday Ahmet Türkmen iddialı konuştu.

Merhum Mitat Günüç ile güçlü bir yapıya kavuşan Bandırma Emekliler Derneğinin, Türkiye Genelindeki şubeler arasında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Adayı Ahmet Türkmen;  “Hayatının büyük bölümünü çalışmakla geçiren emekli vatandaşlarımız, emekli olduktan sonra rahat hayat sürmeleri gerekirken adeta açlığa mahkum edildi,” açıklamasında bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesinin 18 Aralık Cumartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulda başkan adayı olan Ahmet Türkmen, Türkiye'de emeklilerin ekonomik açısından yaşam savaşı verdiğini belirterek genel kurulda üyelerin tercihi ile başkan seçilmesi halinde emeklilerin hakkını aramak için gecesini gündüzüne katarak çalışacağını söyledi. Türkmen, kaleme aldığı bazı konularla ilgili satır başlarını şöyle sıraladı.

*** İkramiyeler artırılmalı

İlk verildiğinde bayram ikramiyeleri ile kurban kesilebiliyordu. Şu an kurban kesmek imkansız hale geldi.

*** AGİ yardımı yapılmalı

Çalışanlar Asgari Geçim İndirimi (AGİ) adı altında devletten yardım alıyor. Emekliler de AGİ'den yararlanarak maaşlarına yüzde 10 ilave edilmelidir.

*** Enflasyon sepeti güncellenmeli

Tüketim kalıplarında köklü değişiklikler yaşandı. Çarşı- Pazar bilmeyen TÜİK, enflasyon verisinde kullandığı " Harcama Sepetini" güncellemeli.

*** Sağlık ücretleri kaldırılmalı

Gençlik yıllarında hastaneye gitmeyen adam, emekli olduğunda hastane ve eczaneden çıkamıyor. Bu nedenle ilaç ve muayene parası alınmamalı.



Anahtar Kelimeler: Emekliler derneği kongreye hazır
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı