Emeklilerden 40 ayrı kentte eylem

Emeklilerden 40 ayrı kentte eylem

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Merkezi, ülke genelinde aynı gün ve saatte basın açıklaması yaptı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Merkezi, ülke genelinde aynı gün ve saatte basın açıklaması yaptı.

Sendika Merkez Yürütme Kurulu’nun açıklamasını sendikanın Bandırma Temsilcisi Muharrem Malçok, cumhuriyet alanında okudu.

Açıklamada şöyle denildi:

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi konusunda  iktidara seslenen Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma Baş Temsilcisi Muharrem Malçok, “Adım atmazsanız, yakın bir zamanda bir çok bölgede mitingler düzenleyeceğiz. “ dedi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma Temsilciliği, emekli maaşları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada Tüm Emeklilerin Sendikası Bandırma Baş Temsilcisi Muharrem Malçok, emekli maaşlarının açlık sınırı altında olduğunu kaydetti. Malçok, “Son söyleyeceğimizi baştan söyleyelim. AKP ve paydaşları artık ülkeyi yönetemiyor. Ülkede yönetim krizi vardır. 22 yıldır ülkeyi yönetenler, gönüllü taşıyıcısı oldukları vahşi kapitalizmin neoliberal politikalarını acımasızca uyguladıklarıyla yetinmiyor, ülkeyi ortaçağ karanlığına ve ortadoğu bataklığına sürüklüyorlar. Bu yönetim anlayışı emeklilere derin yoksulluk, açlık, daha doğrusu ölüm sınırında bir yaşam olarak geri dönmüştür. Yaşam koşullarımız çok kötüleşmiştir. Bugün emekliler 18’inci ve 19’uncu yüzyılda ki yaşam koşullarından daha beter yaşam savaşı veriyor.” dedi.

“EMEKLİLER YATAĞA AÇ GİRİYOR”

Emeklilerin açlık sınırı ile mücadele ettiğini söyleyen Malçok, “Emeklilerimiz beslenemiyor. Bırakalım beslenmeyi, yatağa aç giriyor, Karnını doyuramıyor. Emekliler pazar yerine gittiğinde sadece fiyatları inceliyor. Alışveriş yapamıyor. Markete gitmek karabasandan beter oldu. Kasabın yolundan vazgeçtik, ekmek alamıyor.  Sözün özü emekliler adeta sürüm sürüm sürünüyor. Bakın şurada bir simitçiden bir bardak çay 45 lira. Emeklinin dinlenmek için simitçiden bir bardak çay içebilme şansı kalmadı. Dost sohbeti yapacağı, bir fincan kahve içebileceği bir mekan hayal oldu. Emekliler, 40 yıl hatırı kalan bir fincan kahveyi, bir kafede 40 yılda içemez duruma düşürüldü.  Derin yoksulluk nedeniyle geleneklerimizi ve göreneklerimizi terk ettik. Emeklilerin tek gidebildiği yer, parklarda ki belediye bankları oldu. Boş bank bulan şanslı sayılıyor. Tabii hava soğuk veya yağışlı değilse. Emeklilerin kaliteli yaşlanmasının ölçütü, banklara hapsedilen bir yaşam oldu. Bu onur, bu iktidarındır!” diye konuştu.

Emeklilere seslenen Malçok, şunları söyledi;

“Bütün emekli vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Sizin umutla beslenme zamanınız yoktur. Boş vaatlere kulak asmayın, haklarınızın çalınmasına sessiz kalmayın. Barışçıl ve demokratik tepkilerinizi gösterin. Demokratik haklarımızı fiili ve meşru yollarla kullanıp, en geniş şekilde örgütlenin. Kurtuluş kendi ellerinizdedir. Onun da yolu örgütlenmekten geçer. Bu vesileyle siyasi iktidara seslenmek istiyoruz. Taleplerimizi dikkate alın. Çözüm üretin. Şayet bizi duymazdan gelirseniz, demokratik eylemlerimizi yükselterek sürdüreceğiz. Adım atmazsanız, yakın bir zamanda bir çok bölgede mitingler düzenleyeceğiz. İsteklerimizin yanıtsız kalması halinde yapacağımız bölgesel mitinge, şimdiden bütün emek ve demokrasi güçlerini güç birliğine davet ediyoruz.”



Anahtar Kelimeler: Emeklilerden kentte eylem
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı