Emniyet kemeri takanlara Kaymakam Aksakal’dan teşekkür

Emniyet kemeri takanlara Kaymakam Aksakal’dan teşekkür

Projenin tanıtımı için Cumhuriyet Caddesi üzerinde emniyet kemeri denetimi yapıldı.

Trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında, Bandırma’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde emniyet kemeri denetimi yapıldı.

Denetime Kaymakam Engin Aksakal, Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Mavi de katıldı. Kontrol noktasında durdurulan araç sürücülerinin trafik kemerini takıp takmadığını kontrol eden Aksakal, kampanya hakkında bilgi vererek, kemer takan sürücü ve yolculara teşekkür etti.

Denetimler sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aksakal, “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu, “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası doğrultusunda, sürücülerimize, şoförlerimize, emniyet kemeri takılmasının, trafikte güvenlik açısından ne kadar güvenli olduğunu anlatmak istiyoruz. Bu vesile ile de bugün Bandırma’da trafik akışını yoğun olduğu bir caddemizde trafik ekiplerimizle birlikte emniyet kemeri takılmasının, trafik güvenliği açısından ne kadar önemli olduğunu, yüzde 60 oranında trafik riskini azalttığını ifade ediyoruz. Bu konuda sürücülerimizi, gerek aracın ön tarafında oturan hem de aracın arka tarafında oturan yolcularımızı da bilgilendirme amaçlı emniyet kemeri takılmasının önemini uygulamalı olarak ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

Denetimlerde sürücülerin tamamına yakınının emniyet kemeri taktığı görüldü. Ahmet PESEN



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı