Emniyet`den toplum destekli proje, ``Geç olmadan hep beraber``

Emniyet`den toplum destekli proje, ``Geç olmadan hep beraber``

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğümüzün Toplum Destekli Polislik uygulamaları anlayışından hareketle 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında başlatmış olduğu, İlköğretim çağındaki çocuklardan herhangi bir nedenle, eğitim ve öğretime kayıtlı olmayan veya eğitim ve öğretimini aksatacak düzeyde çok devamsızlık yapan çocukların tespiti yapılarak, eğitim ve öğretim hayatına istikrarlı olarak devam etmelerinin sağlanması, çocukların okuldan uzaklaşarak riskli ve suç ile tanışmış gruplara katılmalarının önlenmesi, zararlı alışkanlıklardan korumalarını amaçlayan  Çok Geç Olmadan” projesi; 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında  ilçemizde Geç Olmadan Hep Beraber” sloganı  ile   başlatılmıştır.
Yukarıda izah edilen nedenlerden dolayı Bandırma İlçe Kaymakamımız Sayın Ali MANTI başkanlığında; İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlk ve orta dereceli Okul Müdürleri, mahalle Muhtarları, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Bandırma Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bandırma şube Başkanının katılımı ile üç ana başlık altında 26.10.2011 tarihinde yapılan toplantıda;

1.) İlçemizde İlköğretim okullarında mecburi eğitime tabi olan öğrencilerden devamsızlık yapan öğrencilerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmesi, devamsızlığı olan öğrencilerin devamsızlıklarının sonlandırılması için gerekli eğitim ve rehabilite çalışmalarının yapılması. Çalışmaları okul idareleri, rehber öğretmenleri, okul aile birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları ve sivil toplum kuruluşları destekleriyle birlikte yürütmek.

Kısa vadede yapılacak proje çalışmalardan elde edilecek neticeler sonucunda Uzun vadede yapılacak çalışmalar planlanacaktır.

Projeli olarak yapılması planlanan bu çalışma ile okula devam sorunu yaşayan çocukların okul ile olan bağlarının kuvvetlenmesi ve okula ait olma hislerinin güçlendirilmesi sağlanacaktır.

Proje çerçevesinde okula devamsızlık yapan öğrencilerin aileleri ile devamlı olarak irtibat halinde olunarak ailelerin çocuklarının durumlarını yakından takip etmesi sağlanacak,  ailelerin de birinci derecede sorumluluk alması temin edilecektir.

STK ve  gönüllü yardım kuruluşlarının da bu çalışma içerisine dahil edilmesi ile sosyal sorumluluk anlayışı toplum tabanına yayılacaktır.

Çocukların okula devamlılığı sağlanarak, olumsuz alanlarda vakit geçirmeleri engellenerek, suç işleme riskinden korunmuş olacaklardır.

2.) Güvenli eğitim ortamlarının oluşturulması, muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi için ilgili tarafların işbirliği ve koordinasyonunda, mevcut güvenlik durumunun belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin arttırılması amacı ile İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile 20.09.2007 tarihinde‘'Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Arttırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü'' imzalanmış ve bu doğrultuda ilçemizdeki okullarda yapılan güvenlik tedbirleri ele alınmıştır.

3.) İlçemiz 20 mahalle Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı ile Mahallelerimizin güvenliği ve sorunları görüşülerek daha güvenli bir Bandırma için yapılması gereken konular ele alınmıştır.28.10.2011



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı