Emniyetten "Müsilaj operasyonu"

Emniyetten

Balıkesir il Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan arama, denetim ve operasyonlarda sayısız suçlu ele geçirildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan, kullanan, satışa arz eden ve kullanan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalarda;

İl merkezinde bulunan kullanıcı şahıslara uyuşturucu veya uyarıcı madde satışı yaptığı tespit edilen sokak satıcısı olarak faaliyet yürüten şüphelilerin üstlerinde ve ikametlerinde yapılan eş zamanlı aramalarda; Satışa hazır 6 parça halinde toplam 9,53 Gram Metamfetamin Maddesi, 65 adet Sentetik Ecza Hap,  2 adet Hassas Terazi,  4 adet Ecstacy Hap, 0.81 gram Esrar Maddesi, 1.57 gram Afgan Esrarı, 3 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan cam aparat, 10 adet 9 mm çapında tabanca fişeği ele geçirildi.

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti Yapmak suçundan gözaltına alınan (8) şahıs hakkında tahkikata başlandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit,  Erdek ve Savaştepe İlçelerinde yapılan çalışmalarda (29) aranan şahıs yakalandı  (9) kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandılar.

Bu çalışma ile ilgili olarak yapılan aramalarda; (2) adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait (8) adet fişek,  (2) adet ruhsatsız tüfek,  (1) adet kurusıkı tabanca ve tabancaya ait (10) adet fişek ele geçirildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütleri, silah-mühimmat kaçakçılığı yapan şahıs ve gruplara yönelik sahil bölgelerinde bulunan ilçelerde sabah saat 06.30 da yapılan eş zamanlı “MÜSİLAJ OPERASYONU”NDA, Balıkesir KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen projeli çalışmalar kapsamında;

Balıkesir İl Merkezi, Susurluk, Ayvalık, Edremit ve Gömeç İlçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı “MÜSİLAJ” operasyonunda 12 şüpheli şahıstan 10’u yakalanarak gözaltına alındı.

Firari 2 şüpheli şahsın yakalama çalışmaları devam ederken, şüphelilerin üst ve konut aramalarında

7 adet tabanca, 6 adet tüfek, 8 adet şarjör, 361 adet fişek, 70 adet kartuş, 2 adet muşta, 1 adet kılıç, 2 adet kama, 2 adet kelepçe, 1 adet sustalı bıçak, 6 adet bıçak ele geçirildi.

Emniyet müdürlüğü ekiplerinin genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaları aralıksız ve titizlik içinde sürdürülüyor.



Anahtar Kelimeler: Emniyetten "Müsilaj operasyonu"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı