Enerji SA`nın Kozan projesinde büyük ihmal.

Enerji SA`nın Kozan projesinde büyük ihmal.

Adana`nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli`nin kapağı patladı 15 işçi kayboldu.



Bandırma`da Doğalgaz dönüşümlü olduğu gibi ülkenin çeşitli noktalarında enerji yatırımı bulunan ve bir çok projesi halen devam eden Enerji SA` nın Adana Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli`nin kapağının patlaması sonucu 15 işçi sular altında kayboldu.

Baraj üzerinde bulunan işçilerin anında cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntüler yaşanan dehşeti gözler önüne serdi.

Baraj savağına kurulan şantiye sulara kapılıp içindeki çalışanlarla birlikte kaybolması izleyenleri dehşete düşürürken, Yine Baraj savağının uzantısında bulunan Baraj çalışanları mesai arkadaşlarından sulara kapılan on arkadaşını kurtaramasalar da o anın paniğinde dahi Göksu Irmağı üzerinde Köprü Barajı`ndan yaklaşık 17 km. uzaklıkta olan ve yapımı devam eden Kavşak Bendi Barajı`ndaki çalışanları uyararak, yaklaşık 200 kişinin tahliyesini sağlayıp hayatlarını kurtardılar.

Adana Kozan Cumhuriyet savcılığı
Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli`nin kapağının patlaması sonucu 15 kişinin hayatını kaybetmesinde ihmal ve kusur olup olmadığı konusunda soruşturmayı sürdürüyor.



7 İŞÇİNİN CESEDİ HALA BULUNAMADI

Gökdere Köprü Barajı`nın tünel kapağının patlaması sonucu kaybolan 7 işçinin bulunması için İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nden getirilen özel bir cihazla, suyun altı kamera ile kontrol ediliyor.

Gökdere Köprü Barajı`nın tünel kapağının patlaması sonucu kaybolan 7 işçinin bulunması için İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nden getirilen özel bir cihazla, suyun altı kamera ile kontrol ediliyor. Suyun bulanık olmasına karşın cihazın suyun altını gösterdiği belirtilirken, aynı cihazla Gökdere Köprü Barajı`nın aşağısında, akan suyun toplandığı Yedigöze Barajı havzasında arama çalışması yapıldığı bildirildi. Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü`nden aynı özellikteki ikinci bir cihazın daha bölgeye getirileceği kaydedildi.



Temel atmadan, kurdale kesimine Devletin en üst noktalarındaki kimliklerin ucundan tutmak için yarıştıkları Sabancı yatırımı Enerji SA`nın Kozan`daki ihmali bakalım Adalet SA tarafından ne kadar araştırılacak?




Uzmanlar ihmal, Sabancı `` taşeron`` söylevi ile suçu savıyor.




Ucuza mağletmenin bedeli 15 can`a mal oldu. 


Hayatlarını kaybedenlerin yakınları ilahi Adalete sığınıp hala sular altında bulunamayan kayıplarını umutla bekliyorlar.

Uzmanların iddiası ``Cinayet gibi ihmal``






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı