Enerji ve Doğalgaz kısıtlaması endişeleri arttırdı.

Enerji ve Doğalgaz kısıtlaması endişeleri arttırdı.

Organik Ürün Üreticileri Derneğinden (OSB)de 72 saat süreyle elektrik kısıntısının yanı sıra doğalgazla ilgili uygulanacak sınırlandırmaya ilişkin açıklama

Tüm kamuoyunun takip ettiği üzere; Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgelerinde (OSB) 72 saat süreyle elektrik kısıntısının yanı sıra doğalgazla ilgili uygulanacak olan sınırlandırmaya ilişkin açıklama yapma gereği duyuyoruz. 

Öncelikle alınan bu kararın, ülkemizdeki sanayi üretiminin de en az 3 gün süreyle tamamen durması anlamına gelmektedir. Resmi kurumlarca alınan bu karar, ülkemizin doğalgaz ve elektrik sisteminin iyi yönetilmesi niyetiyle alınmasına rağmen; günlük hayatın en önemli unsurları arasında yer alan gıda sektörünü de ciddi manada olumsuz etkileyecektir.

Hammadde tedariki, gıda işleme, depolama, naklite ve sunuş yöntemlerinin tarladan sofraya kadar kusursuz şekilde sunulması sektörümüzün en önemli önceliği arasında yer almaktadır. Bu süreçte uygulanması gereken üretim proseslerinin yanı sıra özellikle gıda sektörünün olmazsa olmazı soğuk hava depolarının hiç şüphe yok ki elektriğe ihtiyacı var.  Bu bağlamda, başlatılan enerji kısıtının sanayimizi olumsuz etkilemesinden öte gıda güvenliği konusunda ciddi bir tehdit oluşturduğu aşikardır. 

Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği olarak talebimiz; bugüne kadar olduğu gibi bu süreçte de gıda güvenliğinin maksimum seviyede sağlanabilmesi, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için doğalgaz ve elektrik kısıtlamalarından muaf tutulmamız yönündedir.  Saygılarımızla,



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı