Engelli Asker adaylarına kıza yakıldı

Engelli Asker adaylarına kıza yakıldı

10-16 Mayıs Dünya Engelliler günü kapsamında sembolik askerlik yapacak engellilere asker düğünü yapıldı.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler günü kapsamında sembolik askerlik yapacak engellilere asker düğünü yapıldı. Ellerine kıza yakıldı.

"Her Türk Asker Doğar" deyiminden hareket ile 10-16 Mayıs'ta kutlanan Dünya Engelliler günü aynı zamanda askerlik zamanı gelen engelli gençler sembolik askerlik yaparak teskere alıyorlar.

Engelime renk ver derneği tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda kapalı çarşı düğün salonunda hazırlanan program ile “Engelime renk  ver” derneği üyesi 4 genç asker düğünü ile eğlendirildi, ellerine kıza yakıldı.

16 Engelli Asker adayının bulunduğu Bandırma'da 16 Mayıs'ta  6. Ana jet üstünde düzenlenecek sembolik askerlik programında kıyafet kuşanıp, yemin edip, eğitime katılacak engelli askerler, karavanaya kaşık sallayıp akşama terhis olacaklar.

16 Mayıs'ta Bandırma 6. Ana Jet üssünde hazırlanan sembolik askerlik programına Bandırma'nın yanı sıra Gönen, Biga ve Erdek'te yaşayan Engelli Asker namzetleri de katılacaklar.

Asker düğünğüne Balgöç'ten destek

Engelime Renk ver derneğinin düzenlemiş olduğu Asker düğünü etkinliğine. Bandırma Balgöç şubesi ve Bursa Balgöç Genel Başkan yardımcısı Elvan Demir ve ekibi ile birlikte katıldılar.

Ses ve müzikleri ile etkinliğe renk katan  Rumeli TV sanatçısı  ve Bursa Balgöç Genel Başkan yardımcısı Elvan Demir geceye renk kattı 



Anahtar Kelimeler: Engelli Asker adaylarına yakıldı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı