Engelli dünyası

Engelli dünyası



Toplumların parçası, her bireyin potansiyel bir engelli olma olasılığı düşüncesi ile gözlerden kaçmayan engelli kardeşlerimizin varlığı onların; yaşam dünyaları, toplumla entegre olmaları, toplumların eğitim düzeyi arttıkça daha anlamlı oluyor.

Üretim yapan ürettiklerini kullanıma sunan engelli kardeşlerimizin son ürettikleri festival alanı Cumhuriyet Meydanında teşhire sunuldu.


Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlköğretim ve İş Okulu öğrencilerinin tekstil, seramik, el işi gibi ürettikleri mamuller de açtıkları stantlarda satışa sunuldu. Vatandaşlar tarafından gezilen stanta ilgi oldukça fazla.
Bir avuç gönüllü insanın engellilerin hayata tutunmaları için verdikleri mücadelede gözlerden kaçmıyor.
Devletin destekleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bandırma Belediyesi'nin önemli çabaları yanı sıra başta Okul Müdürü Eyüp Tezcan Köse, öğretmenleri ve diğer çalışanlar gönüllülük esasını öne çıkararak engelleri aradan çıkarıyorlar.
Hele bir isim öne çıkıyor ki; Hüseyin Uçar, Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı olarak, kendisi aynı zamanda Belediye mensubu olarak koordineyi de sağlamada önemli görevler üstlenmiş.
Kendi görevini kendi yaratarak, engellilerin yaşam kalitesini arttırıyor.


Festival alanında kurdukları stantta Güneşe Yama” isimli ilk sayısını çıkardıkları dergileri ile manşete çektikleri Hedeflerimiz: Her Türlü Engele Engel Olmak”  diyor.
Ve engelli kardeşlerimizin hayata tutunmaları için çabaları çok hoş… 









Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu