Engelli Öğrencilerin Mutlu Günü

Engelli Öğrencilerin Mutlu Günü

Gönen'de, Özel Eğitim Öğrencileri Kaymakam Hüseyin Parlak'a Misafir Oldu

Yaşamın herkesten farklı sürpriz hazırladığı kesimin temsilcileri olan engelli öğrenciler keyifli ve mutlu dakikalar yaşadı.

Kaymakam Hüseyin Parlak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada Gönen’de faaliyetine yakın zamanda başlayıp alanında kendini kısa sürede kanıtlayan Gönen Özel Eğitim Merkezi’nin öğrencileri ile refakatçileri yer aldı. Okul Müdürlüğünü Mehmet Öğüt‘ün yaptığı Gönen Özel Eğitim Merkezi’nde toplamda 33 engelli öğrenci eğitim ve rehabilitasyon amaçlı olarak kayıt altında öğrenim hayatlarını sürdürmekteler.

10 eğitimci ve 1 idarecinin görev yaptığı Gönen Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin tamamı her gün düzenli olarak evlerinden alınmakta, günlük eğitim süresi sonunda da tekrar evlerine bırakılmakta.  

 İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, öğrenciler ve refakatçileri ile öğretmenlerinin de hazır bulunduğu buluşma toplantısı Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleşti. Salona girişinde Okul Müdürü Mehmet Öğüt ve öğrencileri tarafından çiçek sunularak karşılanan Kaymakam Hüseyin Parlak tek tek öğrenci ve refakatçileriyle tanıştı.

Tüm dünya üzerinde 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığına vurgu yaptığı konuşmasında Kaymakam Hüseyin Parlak, engellilerin hayatının kolaylaştırılması, ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda var olduklarının bilinmesi ve gereken önem ve değerin verilmesi istedi.

Böylelikle bir farkındalık oluşturulması noktasında düşüncelerini ifade ederek yapılan çalışmalar dolayısıyla emeği geçenleri kutladı ve özverili çalışmaların devamını belirtti. Kaymakam Hüseyin Parlak, toplum içinde yardımlaşmanın şart ve önemli olduğunu belirterek toplumun tüm kesimlerinin ortaklaşa bir tutum içinde olması gerekliliğini anlattı ve engelli öğrencilerin realitesi için paylaşımın taşıdığı değerlerden bahsetti. Konuşmasının sonrasında katılımcılara hazırlanan ikramı paylaşan Kaymakam Hüseyin Parlak ve protokol heyeti engelli öğrencilerle keyifli ve mutlu dakikalar yaşadılar.

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı