Engelliler, daha fazla destek bekliyor

Engelliler, daha fazla destek bekliyor








Bandırma'daki engelli vatandaşlar, sosyal yaşama katılabilmeleri için başta yetkililer olmak üzere herkesten daha fazla ilgi ve destek bekliyor.

Bandırma'da yaşayan engellilerden Bağımsız Engelliler Birliği Güney Marmara Temsilcisi  Fatih Özcan ve Hamdiye Gürsan, şunları söylediler:

Bandırma'da, zekâsal engelliler de dahil olmak üzere yaklaşık 10 bin engellinin yaşadığın tahmin ediyoruz. Ancak, kesin engelli sayısı engel gruplarının da belirlenmesi amacıyla hiçbir çalışma yapılmadığından belli değil. Her belediyede, engellilerin sorunlarının çözümü için bir ‘engelli masası' bulunmasına karşın Bandırma'da ne yazık ki yok. Kentimizde engelli rampaları yapılmasına karşın uçlarının açık olması nedeniyle verimli değil. Birçok engelli vatandaş, sigortasız işlerde çalıştırılarak, sömürülüyor. Oysa engelli vatandaşlarımızın, üretici kimliğe kavuşturulmaları için gerekenler yapılmalı. Örneğin, bu vatandaşlar için resim, bilgisayar, tiyatro gibi alanlarda kurslar açılabilir. Bandırma Belediyesi, İnönü Caddesi'nde satış yapan kişileri buradan kaldırarak, İDO'nun önüne getirdi. Bu caddede, 30-35 kişi dolayında engelli arkadaşımız satış yaparak, evlerine ekmek götürüyordu. Bu engellileri, aileleriyle birlikte düşünecek olursak, 350 kişinin, geçimlerini bu yollar sağladıklarını görebiliriz.”

Hüseyin Uçar'ın başkanlığındaki Bandırma Engelliler ve Engelli Aileleri Yaşatma Derneği'nin, engellilerini asıl çözüm bekleyen sorunlarına sahip çıkmayarak, belediyenin bir yan kuruluşu gibi çalıştığını öne süren Özcan ve Gürsan, Dileriz artık yetkililer sesimizi duyarlar” dediler.

Fatih Özcan, geçtiğimiz günlerde belediye zabıta memurlarının, kendisini döverek, hastanelik ettiklerini, bu duruma dernek başkanı Hüseyin Uçar'ın da kayıtsız kaldığını öne sürdü.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli