Engelliler derneği`nin Ankara gezisinde Anıtkabir, Kılaçdaroğlu ve Milletvekilleri ziyaret edildi.

Engelliler derneği`nin Ankara gezisinde Anıtkabir, Kılaçdaroğlu ve Milletvekilleri ziyaret edildi.

Bandırma Engelliler Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça'yı TBMM'de ziyaret etti. CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşüldü.


Ankara-Hakan ÇAPAR- Tuğçe ÖZEN
Bandırma Engelliler Derneği Yönetim Kurulu ve  üyeleri ile gönüllülerden oluşan heyet Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça'yı TBMM'de ziyaret etti.
Dernek üyeleri Havutça ile bir toplantı yaptıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında görüştü. 
Bandırma Engelliler Derneği Anıtkabir ziyaretinden sonra TBMM'de Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça'yı ziyaret etti.
Hüseyin Uçar başkanlığındaki 53 kişilik heyet öğle saatlerinde Havutça ile birlikte TBMM lokantasında birlikte yemek yedikten sonra CHP grup toplantı salonunda bir araya geldi. 
Balıkesir Milletvekili Havutça burada yaptığı konuşmada, engelli olmayı bir kusur olarak görmeyip yaşam ve insanların içersinde yaşamı paylaşmayı bir hedef olarak görmüş, köşesine çekilmemiş özgür ve çağdaş bir birey olarak  bizde varız” diye kendini ifade eden engelli yurttaşlarımıza teşekkür ettiğini söyledi.
Bandırmalı engelli yurttaşlarımızın Bandırma ve Balıkesir'in yanısıra tüm Türkiye ye örnek olacak bir çalışma sergilediklerini ifade etti.
Havutça şöyle devam etti: Çağdaş toplumlarda engelli olmak bir kusur değildir kusurlu olan engellilerinin yaşam alanlarını yaratmamaktadır. Bandırmada kabına sığmayıp Türkiye'nin beyninde parlamentoda, bu kutsal çatı altında bizi ziyaret eden ‘biz de varız' diyen arkadaşlarımızın bu çalışmalarının bütün Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. Ben de CHP Balıkesir Milletvekili olarak hiç kuşkusuz partinin yetkili zeminlerinde, parlamento çatısı altında engelli arkadaşlarımızın her türlü sorunun çözülmesinde, sıkıntılarının gidilmesinde onların iş ve aş olanaklarının yerine getirilmesinde üzerime düşün her türlü sorumluluğu yerine getireceğim”.
Bandırma Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Uçar da engellilerin sorunları her platformda dile getirdiklerini belirterek, Türkiye'de 12,29 milyon engelli bulunuyor. Uçar en büyük sorunlarından bir tanesi de eğitimdir. Belirli eğitimleri aldıktan sonra kendi ayaklarımız üzerinde durmak yaşama böyle devam etmek istiyoruz” dedi. 
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NA  ZİYARET  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bandırma Engelliler Derneği Heyetini TBMM makamında kabul etti.
Hüseyin Uçar, ziyaretlerinde engelliler taleplerini dile getirdi. Görme engelli Erdal Dumrul güftesini ve bestesini kendi yazdığı Türkiye Engelli Marşını okudu. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı