Engelliler Haftası Erdek'te kutlandı.

Engelliler Haftası Erdek

Erdek Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 15.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Erdek'te kutlandı.

Erdek Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 15.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi.
Etkinlik öncesi engelli bireylerin hazırlamış olduğu Erdek Engellileri Aileleri Dayanışma Derneği (ENGEL-DER) Erdek Şubesi'ne katkı sağlamak için açılan stant gezildi.
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve ENGEL-DER Erdek Şubesi kursiyerlerinin hazırladığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Büyüktaş günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Büyüktaş, "Engellilik bireyin kendisi ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını da beraberinde getirmektedir. Bizlere, bu ailelere karşı hassas, dikkatli olmalarına yol açabilecek, onların yaşadığı güçlüklerle baş etmeleri sürecinde de bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu hafta münasebetiyle her bireyin engelli adayı olduğu, engelli bireylerimize yönelik olumlu tutum ve davranışların önemi bizler için çok büyük önem arz etmektedir. Engelli bireylerin toplumsal yaşamda hoşgörü ile karşılanan seven, sevilen, üreten insan olarak var olmalarına destek olunması amaçlanmaktadır. Sevgili kursiyerler, 'bizler engelliler hayatın akışını yakalamaya engel değildir.' dediniz. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu söylediniz. Yaşamın her alanında engelsiz bir dünya dileğiyle Engelliler Haftanızı kutluyorum. Bütün engelli ailelerinin yaşama dair verdikleri emeklerin önünde hürmet ile eğiliyorum." dedi.
Daha sonra halk oyunu gösterisi sunuldu. Gösterinin ardından şiir okundu, Erdek Engelliler ve Engelli Aileleri Derneği (ENGEL-DER) Başkan Yardımcısı Berna Çakır günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Çakır, "12 Nisan 2018 tarihinde kurmuş olduğumuz Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği doğrultusunda çocuklarımızın yaşamını kolaylaştırmak ve sosyal hayata adapte olabilmeleri için çalışmalar başlattık. Ebeveynlerinden bağımsız bireyler olarak hayatlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilmek, ben de varım diyebilmek ve özgürce hayata adım atıp ailelerinin de benden sonra ne olacak kaygılarını hafifletmek için ilk olarak büyük bireylerimizi akademik eğitimlerini almak için rehabilitasyon merkezine yönlendirdik. Hedeflerimizi tek başımıza gerçekleştiremeyeceğimizin farkındayız. Sizler bizim desteğimiz olun. Tüketmek yerine üretmenin hazzını yaşatalım. Bizlerin başarılarına ortak olabilmek için yanımızda olun. Çünkü biz biriz, biz tekiz, biz bir aileyiz. Yapamadıklarımız yerine yapabildiklerimize odaklanın. Engellerimiz paylaştıkça azalsın." dedi.
Etkinlik daha sonra müzik dinletisi ile devam etti. Protokol üyeleri engelli bireylerle birlikte müzik eşliğinde oynadı. Etkinlik dans ve ritim gösterileri ile son buldu. Gösterinin ardından Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ve eşi Özge Atasoy ile Belediye Başkanı Burhan Karışık gösteride emeği geçenlere teşekkür etti. Oğulcan Bölükbaşı Erdek


Anahtar Kelimeler: Engelliler Haftası Erdek' kutlandı.
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı