Engelliye Cennet yok!...

Engelliye Cennet yok!...

Kuşcennetinde asansörün bulunmaması Engelli vatandaşlar için cehennemden farksız...





KUŞ CENNETİ'NDE ENGELLİLER,
ÖZÜRLÜLER ve YAŞLILAR ASANSÖR İSTİYOR

Erdek Özcan / 20 yaşındaki özürlü Ayşegül Gedikoğlu kuşları kuleden izleyemedi.
İçinde 250 türden 3 milyon göçmen kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti Nisan ayının kuşların yavru çıkardıkları ay olması nedeniyle kuş seslerinden geçilmiyor.

Ancak kuşları doğal ortamlarında kuş gözlem kulesinden izlemek isteyen özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlar için önemli bir engel var: Kulede asansör yok.

Manyas Kuşcenneti Milli Parkı'nda 2001 yılında yeniden yapılan 18 metre yüksekliğinde ve 40 kişi alabilen kuş gözlem kulesinde asansör için yer ayrılmasına rağmen asansörün 13 yıldan beri yapılmamış olması engelliler ve yaşlılar için engel” olmaya devam ediyor.

20 yaşında engelli Ayşegül Gedikoğlu, babası ve annesiyle Manyas Kuşcenneti Milli Parkı'na Ankara'dan geldi. Görevlilerden dürbün alan Gedikoğlu ailesi kuş gözlem kulesi önüne kadar tekerlekli sandalyede oturan kızlarıyla birlikte geldi Ancak kulede asansör olmaması nedeniyle engelli Ayşe kuşları kuş gözlem kulesinden doğal ortamlarında izleme imkânı bulamadı. Ününü duydukları Manyas Kuşcenneti'ne Ankara'dan engelli çocuğuyla geldiklerini belirten iş adamı Ali Gedikoğlu” Ancak asansörü göremeyince hüsrana uğradık. Bizim dışımızda gelen yaşlı insanlar, turistler için bir asansör olması gerekirdi. Asansör olmayışı önemli bir noksanlık” diye konuştu. Kuşları çok sevdiğini söyleyen Ayşegül de kuşları çok sevdiğini, ancak kulede asansör olmadığı için çıkamadığını ve merak ettiğini söyledi.

Bursa'dan ailesiyle gelen 7 yaşındaki Ömer Faruk Ceylan, Ayşegül kadar şanssız değildi. Babası Faruk Ceylan ve annesiyle kuleye çıkan küçük Ömer kuşları doğal ortamda izleme imkânı bulmuştu. Bu sırada, Gedikoğlu ailesi kuleden inen Ceylan ailesine gıpta ile bakıyordu. Kuleye çıkmak için bir asansörün olması gerektiğini söyleyen  Faruk Ceylan Hem yaşlılar için iyi olur hem de  özürlü ve engelli vatandaşlar için bir asansör olması şart. Biz yürüyerek çıktık ama çıkamayabilirdik” dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli