Er meydanına ay ışığı düştü

Er meydanına ay ışığı düştü

Zeytinli`de gece yapılan yağlı pehlivan güreşlerine ilgi yüksek

Zeytinli Belediyesinin düzenlemiş olduğu gece gürelerine ilgi büyük oldu.

Zeytinli`de hafta sonu gece düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine büyük ilgi oldu. Başta Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Sönmez, Meclis üyesi Ahmet Çelik, Meclis Üyesi Ali Tiritoğlu, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri,  Zeytinli, Akçay CHP Belde Başkanları Kadir Koşma ve Atakan Yükselle birlikte yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda seyirci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Arslan ``Geleneksel Zeytinli gece güreşlerine hoş geldiniz. Bu yıl 3.ncü düzenlediğimiz Zeytinli  gece güreşlerini yapmanın ata sporumuz olan yağlı güreşleri siz değerli konuklarla ve değerli güreşçilerimizle sizleri buluşturmaktan onur duyuyoruz.``

``Bizleri kırmayarak çeşitli bölgelerden gelen her gruptan çok sayıda güreşçi arkadaşlarımızın bizi onurlandırmış olması çok mutlu etti. İnanıyoruz ki bu geleneklerimiz devam ettikçe ata sporumuza gönül verenlerimiz çoğaldıkça Zeytinlimiz başta olmak üzere Körfezimizde adından çok bahsedeceğimiz şampiyonlarımız olacak. Buna aracı olmaktan ve burada sizlerle bulunmaktan mutluluk duyuyorum.``

``Bütün güreşçi arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum ve hepinizin bu yaz sıcaklarına rağmen güzel zaman geçirmesi için yapılan bu gece güreşlerinde katılan herkese teşekkür ediyor hepinize iyi seyirler diliyorum`` dedi.

İstanbul Çatalca güreş ağası Nadir Erol un ağalığını yaptığı Işıklarlı Cazgır Osman ın geceye renk katan sunumuyla gerçekleşen güreşte Minik, teşvik, deste, tozkoparan, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde güreşen güreşçiler kıran kırana mücadele etti. Miniklerde 6, teşvikte 12, destede 18, küçük ortada 16, büyük ortada 14, başaltında 9, başta 8 güreşçinin katılımıyla gerçekleşen gece güreşleri izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Zeytinli Belediyesinin güreşçileri olan deste boyunda Doğan Durak, Büyük ortada Necmi Dedeoğlu, Başaltında Olcay Karaçavuş gece boyunca hiç yorulmaksızın terinin son damlasına kadar mücadele ettiler ve kendi kategorilerinin birinciliklerini elde ederek adeta geceye damga vurdular. Yapılan güreşlerin ardından heyecanla beklenen gecenin finalinde 8 kişinin katıldığı baş kategorisinde uzun ve zorlu mücadelelerin ardından Başpehlivan Cengiz Zengin birinci oldu. Heyecanlı mücadelelerin ardından rakipler birbirini tebrik ederek sportmenliği bir kez daha ortaya koyarak geceyi noktaladılar.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı