Erasmus projesi tanıtıldı.

Erasmus projesi tanıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan: ?Bize Avrupa´da kimsenin öğreteceği bir şey yok, birlikte öğreneceklerimiz var?

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Erasmus+Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği? isimli proje tanıtıldı. Bandırma Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Ülkar ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan yaptı. Projenin başarılı olacağına inandığını vurgulayan Özkan, şunları söyledi:

?Bu proje, Avrupa Birliği eğitim programları kapsamında öğrenci ve öğretmenlere Avrupa´da staj yapma fırsatı tanımaktadır. Projenin başarılı olacağına inanıyorum. Mesleki ve teknik liselerimiz, Avrupa´ya gitsinler. Ancak şu gerçeği özellikle vurgulamak isterim ki, bizim okullarımız, Avrupa´daki birçok okuldan iyi. Bize hiç kimsenin bir şey öğreteceği yok, birlikte öğreneceklerimiz var.?

Ardından, proje koordinatörü Kürşat Doğan, Almanya ve Macaristan´da gerçekleşecek projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl, Erasmus projeleri kapsamında, Türk Ulusal Ajansı´na yapılan 2600 başvuru içinden 320 projenin seçildiğini, bunların 18´inin Balıkesir ilini, 4´ünün ise Bandırma´ya ait olduğunu belirten Doğan, şöyle konuştu:

?İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün dışında, Bandırma´daki İMKB Mesleki Anadolu Lisesi, Havsa Sultan Mesleki Teknik Lisesi ve Ak Şemsettin Mesleki Anadolu Lisesi de kendilerine ait projeler uyguluyor. Bu dört projenin toplam bütçesi 220.000 Euro olup, projelerden 50 öğretmen 160 öğrenci yararlanacak.?

Doğan, Türk Ulusal Ajansı´na, ülkemizin her yerinden gönderilen projelerin onaylanma durumuna göre İstanbul ve Ankara´nın ardından Balıkesir´in üçüncü sırada yer aldığını, Ayvalık ve Bandırma´nın ise Balıkesir´de ilk sırada bulunduklarını sözlerine ekledi.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erasmus projesi tanıtıldı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli