Ercili'den Beklenmeyen "KOT 29" hamlesi

Ercili

Örnek sanayide faaliyet gösteren 75 kişilik "TANK imalatı" işletmesinde çalışan 54 işçi, sendikaya kaydoldukları gerekçesi ile iş çıkışları verildi.

Ticari performansı ile gösterdiği başarılı faaliyetlerini, sosyal dünyada da göz ardı etmeyerek yaptığı çocuk yuvası, kreş ve okullarla adından söz ettiren Ercili Örne sanayi sitesinde faaliyet gösteren Tank imalatı atölyesinde çalışan 54 işçiyi Türk metal İş sendikasına üye oldukları gerekçesi ile kapının önüne koydu.

14 Şubat sevgililer gününde, yaşamlarını renklendirip motivasyonlarını arttıracak sevgili mesajı bekleyen 54 Ercili çalışanı, sabah kalktıklarında telefonlarına gelen SMS ile iş kanununun "kot 29" maddesinin uygulanarak iş çıkışlarının yapıldığını öğrenmenin şokunu yaşadılar.

Sevgiler gününde telefonlarına gelen bir SMS ile aşına, sofrasına kan doğranan 54 Ercili çalışanı, konuyu sendika'nın Balıkesir'de bulunan temsilcisi Nedim Veske'ye ileterek, iş yeri önünde beklemeye başladılar.

Ercili, konunun ciddiyetine binaen, Emniyet müdürlüğünde kollu kevvet takviyesi talebinde bulunarak, iş çıkışlarını verdiği 54 kişinin iş yerine girmesinin engellenmesi talebinde bulunması üzerine Örne Sanayi sitesi Ercili Tank atölyesine gelen emniyet kuvvetleri iş çıkışı verilen 54 çalışanı işyerine sokmadı.

Türk Metal İŞ sendikası balıkesir temsilcisi Nedim Veske, yaptığı açıklamada 54 çalışanın kendi alanlarında vasıflı kimseler olduklarını, çalışma hayatlarını prensiplerle güvence altına alma noktasında vatandaşlık haklarını kullanarak Türk Metal İş sendikasına üye olduklarını, Çalışma Bakanlığının 11 Şubat'ta bu anlamdaki faaliyetlerini yürütme anlamında sendikaya yetki verdiğini, ancak bu arada işyeri patronunun bu başvuru talebini öğrenmiş olacak ki, gece yarısından sonra çalışanlarının mail ve cep telefonlarına gönderdiği mesaj ile iş çıkışlarını verdiğini söyledi.

Veske, Kod 29'un içerinin bir çok anlamı bulunduğunu, buna karşı çalışanların kod 29'a uyan her hangi bir olumsuzluklarının sözkonusu olmadığını, bu nedenle sendika olarak bundan sonraski süreçleri gerek bizzat Murat Ercili ile temas ederek, gerekse hukuki anlamda gerekli başvurularda bulunularak haklarını sonuna kadar takip edeceklerini açıkladı.



Anahtar Kelimeler: Ercili' Beklenmeyen " " hamlesi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı