Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi´nin mayıs ayı toplantısı yapıldı.

Başkan vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda çeşitli konulardaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, ?Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği? üyeliklerine Nimet Kalafat ve Murat Çolak seçildiler. Belediye başkanları, bu birliğin doğal üyesi kabul ediliyor.

?Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği?ne Recep Eren ve İbrahim Beyoğlu´nun seçildiği toplantıda, ?Bandırma-Erdek-Narlı İl Yolu Projesi? kapsamında, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında plan değişikliği yapılması konusu İmar Komisyonu´na gönderildi.

Karşıyaka ve Tatlısu mahalleleri ilave revizyon ıslah planlarında yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına itiraz konusu hakkında, rapor doğrultusunda belediye başkanına yetki verildi.

Toplantıda, Aşağı Yapıcı, Hamamlı ve Doğanlar mahallelerinde yapılacak kadastro güncelleme çalışmaları sırasında bilirkişi olarak Hüseyin Çeliktaş ve Erhan Demir görevlendirildi.

/resimler/2019-5/2/2224470389019.jpg

DOĞALGAZ KONUSU DİĞER MECLİSE

Gündemde, AKSA Doğalgaz Şirketi´nin Erdek´teki çalışmaları sırasında üst yapı tamir bedelleri konusu da bulunuyordu.

Söz konusu şirketin, Erdek Belediyesi´ne gönderdiği yazısında, şöyle deniliyordu:

?07.07.2017 tarih ve 82 no´lu Erdek İlçe Belediye Meclis kararında, ?2019 yılında yapılacak yerel seçimlere kadar dağıtım şirketinden yüzey kaplama ve/veya zemin bedeli gibi(asfalt, parke, beton) her ne ad altında olursa olsun herhangi bir bedel talep edilmeksizin belediyemiz tarafından yapılmasına karar verilmiştir. Erdek ilçesinde doğalgaz dağıtım şebekesinin yaygınlaşması için Enerji Piyasası Denetleme Kurumu´nun ve İçişleri Bakanlığı´nın kararları doğrultusunda üst yapı tamirlerinin belediyeniz tarafından herhangi bir bedel alınmaksızın yapılması yönünde karar alınması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.?

Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyelerinin, bu onarımların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nce yaptırılması için girişimlerde bulunacaklarını bildirmeleri üzerine bu konuda karar alınmadı. Meclisin, AK Partili bu üyelerin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile görüşmelerinin ardından konunun, olağanüstü bir toplantı yapılarak yeniden Erdek Belediye Meclisi´nde görüşülmesi karar altına alındı.

/resimler/2019-5/2/2225199921188.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli