Erdek belediye meclisi toplandı

Erdek belediye meclisi toplandı

Belediye ambulansı için hemşire alınacak

Erdek Belediye Meclisi, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında toplandı.

Toplantıda, belediyenin mimar ve mühendislerden aldığı kayıt ücreti tekrar belirlenmek üzere Plan-Bütçe Komisyonuna gönderildi.

SAHİL GÜVENLİK BALIKÇI BARINAĞINDA YER İSTİYOR

Meclis toplantısında, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı´nın karakol ihtiyacını karşılamak için balıkçı barınağında yer talebi de görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nün, meclise gönderdiği yazıda, 144.00 metre karelik alan ile sahil güvenlik botunun yanaşma yeri ihtiyacı için 80 metre uzunluğundaki betonarme iskelenin güney bölümündeki yerin istendiği bildirildi. Meclis, konuyu görüşmesi için Plan-Bütçe Komisyonuna gönderdi.

/resimler/2019-8/7/2006324922130.jpg

ŞARTLI ARAÇ KULLANIMI

Meclis, Yazı İşleri Müdürlüğü´nce gönderilen ?şartlı bağış? konusunu da görüştü. Yazıda, Erdek Grup İnsan Kaynakları Yönetimi Temizlik Hafriyat Tarım Tekstil Gıda Nakliyat Tur Akaryakıt İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi´nin, dilekçesinde, kiralama ihalesi biten araçların akaryakıt, bakım-onarım, trafik sigortası kasko bedeli, MTV vergisi ve doğabilecek tüm harcamaların belediye tarafından karşılanması karşılığında süresiz olarak belediye tarafından bedelsiz kullanılması isteniyordu. Meclis, bu araçların belediye tarafından ücretsiz kullanılmasına onay verdi.

/resimler/2019-8/7/2006516641256.jpg

BELEDİYE AMBULANSINA HEMŞİRE ALINACAK

Toplantıda, belediyeye bir hemşire ve bir mühendis alınması karar altına alındı. Belediye başkan vekili Hasan Yapakçı, bir süre önce hayırsever işadamı Burhanettin Soydan tarafından sıfır kilometre alınıp, belediyeye bağışlanan ambulansı, hemşire olmaması nedeniyle şu ana dek kullanamadıklarını belirtti. Oylama sonunda bu ambulansta görev yapmak üzere aylık 2.448,89 lira maaşla hemşire, belediyeye 2.607,75 lira maaşla mühendis alınması kabul edildi. Alınacak çevre mühendisinin, İmar İşleri Müdürlüğü emrinde çalışacağı bildirildi. Sözleşmeli olarak alınacak hemşire ve mühendis için ilana çıkılacağı belirtildi.

CENAZE NAKİL ARACI

Erdek Belediye Meclis toplantısında, geçtiğimiz günlerde bir grup hayırsever tarafından alınarak, belediyeye bağışlanan cenaze nakil aracının belediyeye nakli konusu da görüşüldü. Meclis, prosedürü tamamlamak adına cenaze nakil aracının hibesini kabul etti.

Toplantıya, CHP grubundan Burhan Karışık ve AKP grubundan Çisem Tanrıöver Özhuy mazeretleri nedeniyle katılmadılar.

CUMA GÜNÜ YENİ TOPLANTI

Belediye meclisi, ağustos ayının ikinci toplantısını 9 Ağustos 2019 Cuma günü yapacak. Saat 16.00´da başlayacak toplantıda, Erdek balıkçı barınağından yararlanan yatların ücret tarifesi ve önümüzdeki günlerde yapılacak Erdek Kent Konseyi genel kurulunda belediyeyi temsil etmek üzere, meclis üyeleri arasından meclis üye sayısının yüzde 30´unu geçmemek kaydıyla temsilcilerin seçilmesi konuları görüşülecek.  ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli