Erdek Belediyesi, Butik Otel projesini başlattı.

Erdek Belediyesi, Butik Otel projesini başlattı.

Kapıdağ´ın havası ve suyu ile oksijen kaynağı Yukarı Yapıcı, şimdi klasik yapısı ile öne çıkıyor.

 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde uygulamak istedikleri ?Cumalıkızık? modeli kapsamında, belediye olarak bir butik otel yapmayı plânladıklarını belirtti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi´nden gelen 6 öğretim üyesine eski köy, yeni mahalle Yukarı Yapıcı´yı gezdirdikleri sırada, tescili için Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu´na önerilen 55 yapıdan birini beğenen Sarı, ?Bu binayı, butik otel durumuna getirebiliriz? dedi.

/resimler/2015-12/23/1102168806193.jpg

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kapıdağ´ı bir cazibe merkezi durumuna getirmek istediklerine dikkat çekerken, şu değerlendirmede bulundu:

?Yukarı Yapıcı, 250 metre yükseklikte, son derece temiz bir havaya ve doğal güzelliğe sahip bulunuyor. Burada, köy yaşantısını bozmadan, onların yaşantısının yansıtarak, bölgeye turist çekmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, burada amatör ve profesyonel takımların kamp yapacakları bir ortamı sağlamak için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu arada, bölgeye iki de saha yapmak istiyoruz. Tabii, bu önemli proje için devlet desteği gerekiyor. Binalar tescil edildikten sonra devlet, % 80´lere ulaşan destek sağlıyor. Biz de, başta Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) başta olmak üzere bazı fon desteklerinden yararlanmayı düşünüyoruz.? Önder BALIKÇI

/resimler/2015-12/23/1102509275662.jpg

Bandırma otel



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli