Erdek için şarkı yapmıştı

Erdek için şarkı yapmıştı

Erdek için şarkı yapmıştı

Şair, söz yazarı, besteci ve yorumcu Naşide Göktürk(51), uzun süre mücadele verdiği kansere yenildi. Sanatçı, tedavi gördüğü Bodrum Acıbadem Hastanesi´nde yaşama veda etti.

1 Nisan 1965 tarihinde doğan sanatçı, çocukluk ve gençlik yıllarını İstanbul Büyükada´da geçirdi. Lise yıllarında edebiyata meraklı olan Göktürk, bir süre mühendislik yaptıktan sonra Ankara´da kendi işini kurdu. 1990´lı yılların başında çıkardığı ?Yüreğim Rehin? albümü ile müzik dünyasına girdi. Albümü ile aynı ismi taşıyan şarkısı, Göktürk´ü zirveye taşıdı. Başarısını, çıkardığı, ?Sesimi Ateşe Verdim?, ?Son Çaylar?, ?Yüreğim Rehin?, ?Mavi Mavi Sevdim Seni?, ?Tül Gibi?, ?Pırlanta Peri? ve ?Savrulurken Seni Buldum? isimli şiir kitaplarıyla pekiştirdi.

Naşide Göktürk´ün, 1994 yılında ?Yüreğim Rehin?, 1997 yılında ?Kan Kırmızısı?, 2001 yılında ?Kimsem Yok? ve 2004 yılında ?Unutmak İstiyorum? isimli albümleri, müzik severlerle buluştu. Şarkıcı, son olarak, kemoterapi gördüğü bu yıl içinde, ağır hastalığına karşın stüdyoya girerek, ?Çocukluğumu Uçuruyorum? isimli albümünü hazırlamıştı.

ERDEK İÇİN BESTESİ VARDI

Göktürk´ün, Erdek için önemi de bulunuyor. Şarkıcı Göktürk, 1999 yılında, Hüseyin Sarı´nın Erdek Belediye Başkanlığı döneminde, Sarı´nın isteği üzerine hazırladığı ?Kalbim Erdek?te isimli bir şarkısı büyük beğeni toplamıştı.

Bu şarkının sözlerinin bir bölümü şöyleydi:

?Düşlerden bir cennet

Dünyada Erdek

Çiçekli dalları

Tertemiz havası

Mavi-yeşil el ele

Güneş-deniz iç içe

Yıldızlar parlak gökte

Kalbim Erdek´te?

ERDEK SEVDALISIYDI

Naşide Göktürk, bir Erdek sevdalısıydı.

Eleştirmen Murat Meriç, Naşide ile ilgili değerlendirmesinin bir bölümünde şöyle diyor:

?Naşide Göktürk´ü, en etkin olduğu dönemlerde bile televizyonlarda görmedik. Sadece, şarkılarıyla adından söz ettirdi-ki, olması gereken zaten buydu. Onu farklı bir yere koyan tam da bu. Benim nazarımda ?farklı´ oluşu, çocukluğumdan bildiğim Erdek için yazdığı şarkıdan ötürü. Marmaris, Çeşme, Alanya gibi ?meşhur´ yerleri görenlerin aksine, ?çiçekli dalları, tertemiz havası´yla Erdek´i anlatması, başlı başına aykırı bir davranıştı. Üstelik tam da sevdiğim muhiti tarif ediyordu:

?Mavi yeşil el ele

Güneş deniz iç içe

Yıldızlar parlar gökte

Kalbim Erdek´te?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

?Naşide Göktürk, bir halk ozanı gibiydi?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yaşamını yitiren şair, söz yazarı, besteci ve yorumcu Naşide Göktürk´ü kaybetmekten üzüntü duyduğunu belirtti.

Naşide Göktürk ile yerel seçime hazırlandığı 1999 yılında tanıştığını, sanatçının, kendisinin seçim propaganda çalışmalarına katıldığını vurgularken, şunları söyledi:

?Naşide Göktürk, bir halk ozanı gibiydi. Seçim çalışmalarımda bana destek verdi. Hatta Kafkas Motel´de düzenlediğimiz bir geceye de verdiği konserle katıldı. O dönemde kendisinden, Erdek ile ilgili bir şarkı istemiştim. Çok beğenilen ?Kalbim Erdek´te´ şarkısını yaparak yorumladı. Hastalığı sırasında da kendisine mesaj atarak, bizden bir isteği olup olmadığını sordum, ancak bir yanıt gelmedi.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek için şarkı yapmıştı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu