Erdek Meclisi toplandı

Erdek Meclisi toplandı

Büyükşehir´in isteğine ret

Erdek Belediye Meclisi´nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Nimet Kalafat´ın dışındaki CHP grubu katılırken, AK Parti´den ise yalnız Yaşar Ceyhun Mırız yer aldı.

Toplantıda, Yalı Mahallesi Kastri bölgesindeki 1/1000 ölçekli UİP plan tadilatı konusunda, imar komisyonundan istek, imar komisyonuna gönderildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nün, Kyzikos koruma amaçlı imar planı hakkındaki isteği görüşüldü. Müdürlüğün yazısında, ?1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescilli Kyzikos antik kenti ve çevresindeki Belkız, Hamamlı, Aşağıyapıcı ve Düzler köylerinde yer alan 3. derece arkeolojik sit alanlarının ilçe sınırlarımız kapsamında kalan kısmına ait 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı yetkisinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne devredilmesi? isteniyordu.

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, bu devir isteğine karşı çıkarak, ?1/1000´lil planları yapsınlar. Biz onaylarız. Devir olayını doğru bulmuyorum? dedi. Oylamada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne devir isteği, CHP grubunun yanı sıra AK Partili Ceyhun Mırız´ın da oylarıyla, oybirliğiyle reddedildi.

Yalı Mahallesi´nde, Hazine´ye ait bulunan iki parselde imar planı değişikliği yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Resmi kurum alanına dönüştürülen bölgeye karakol, kültürel tesis alanına dönüştürülen bölgeye ise halk eğitime ait bina yapılacağı bildirildi.

Toplantıda, belediyenin basın ve halkla ilişkiler bölümüne bir kameraman alınması kararlaştırıldı.

Mecliste, Destek Hizmetler Müdürlüğü´ne alınan 16 adet araca kamu yararı şerhi konulması kabul edildi.

/resimler/2018-7/6/2107229289114.jpg

                 KUMSAL İŞGAL BEDELİ

Toplantıda, Mali Hizmetler Müdürlüğü´nün, ?kumsal işgal bedeli?nin yeniden belirlenmesi konulu yazısı da görüşüldü. Buna göre, 2017 yılında, bir şemsiye-iki şezlongdan oluşan bir takım için uygulanan 75 liralık kira ücreti, 100 liraya çıkartıldı.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Meclisi toplandı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli