Erdek mezarlığında bir ilk yaşandı

Erdek mezarlığında bir ilk  yaşandı

Erdek sevdalısı Peter Matthiessen, vasiyeti üzerine Erdek´e defnedildi

 

Erdek´te bir ilk yaşandı. 25 yıldan beri çok sevdiği Erdek´te yaşayan Alman Peter Matthiessen(64), vasiyeti üzerine Erdek mezarlığında toprağa verildi.

/resimler/2015-6/25/1830375846937.jpg

Eşi Aysel Matthiessen ile birlikte 25 yıldır Erdek, Sahil Mahallesi´nde, Palata Çeşmesi yakınındaki evlerinde mutlu bir yaşam süren Peter Matthiessen, Afyon´da, eşiyle birlikte tatilde oldukları bir sırada, otelde geçirdiği rahatsızlık sonucunda aniden yaşama veda etti. Erdek´te bulunduğu yıllar içinde çok iyi dostluklar kurarken çok sevilen Matthiessen, bir süre de, Erdek Meslek Yüksek Okulu´nda, Almanca derslerine ücretsiz olarak girmişti. Mesleği aşçılık ve aşçılık öğretmenliği olan Matthiessen, zaman zaman memleketi olan Almanya´nın Berlin kentine gidip geliyordu.

/resimler/2015-6/25/1807411131167.jpg

                               SORUNU KAYMAKAM DEMİRELLİ ÇÖZDÜ

Peter´in ani vefatından sonra Erdek´e defnedilmesi aşamasında sorunlar yaşadığını vurgulayan eşi Aysel Matthiessen, şunları söyledi:

?Hiçbir rahatsızlığı olmayan, ancak aniden vefat eden eşimin, çok sevdiği Erdek´e defnedilmek için vasiyeti vardı.  Ancak bu defin işlemleri aşamasında zorluklar yaşadım.  Eşimin, Müslümanlara ait bir mezarlığa defnedilemeyeceğini söyleyenler oldu.  Sonunda bu sorunu çözerek, Erdek´e defnedilmesini sağlayan Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli´ye teşekkürlerimi sunuyorum. Eşim, herkesin yardımına koşan, çok sevecen bir kişiydi. Ancak Erdek´te genelde ona adil davranılmadığını ve bazı kesimler tarafından aşağılanmak istendiğini düşünüyorum.?

                               CENAZE TÖRENİ

Peter Matthiessen, Erdek´te, mezarlığın sonunda yer alan bir bölgeye, Erdek Mayın Filosu Komutanlığı´nın duvarının yanına defnedildi. Son yolculuğuna eşi Aysel Matthiessen, ilkokulu Erdek Atatürk İlkokulu´nda okuyup hâlen öğrenimini Berlin´de sürdüren 23 yaşındaki oğlu Sven ve yine Almanya´da yaşayan 35 yaşındaki kızı Yeşim ile birlikte bir grup arkadaşı ve dostları tarafından uğurlanan Peter Matthiessen´in defin töreninde din adamları bulunmadı. Tabutuyla defnedilen Peter´in mezarına çok sevdiği sardunyalar dikilip Berlin´den getirilen toprak da atıldı.



Anahtar Kelimeler: Erdek mezarlığında yaşandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı