Erdek Zabıtasında yeni görevlendirme

Erdek Zabıtasında yeni görevlendirme

Erdek Zabıtası yeni görevlendirme ile dinamizm kazandı.

Şenol Çakır´ın Emekliye Ayrılması ile Osman Hüseyin Erdoğan Zabıta Müdürlüğüne getirildi.

/resimler/2016-7/26/0055215873739.jpg

Yaz sezonu ile birlikte yetersiz kadro ile mesai veren Erdek Zabıtasında yeni görevlendirme yapıldı.

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürü Şenol Çakır´ın emekliye ayrılması üzerine yerine Osman Hüseyin Erdoğan Zabıta müdürü olurken, Komiserlik görevlerinde de yeni atamalar oldu.

Mustafa Acar, Caner Dinç, Ozan Kılıç ve İsmail Kocabıyık´ın Zabıta komiseri olarak görev üstlendiği Erdek´te,  Kent merkezi ve kırsal mahallelerden oluşan toplam 28 mahallede 12 Memur, 7 Zabıta görevlisi, 4 Komiser ve 1 müdür olmak üzere 24 personel görev yapıyor.

İşgaller, Ruhsatlar, Uygunsuz gıda maddesi satıcıları, Yapı kontrol, Kıyı kenar çizgisi denetimleri vs birçok konuya aynı anda ve yetersiz personelle cevap veren Erdek Belediye Zabıtasının yeni müdürü O. Hüseyin Erdoğan, Özellikle yaz aylarındaki yoğunluğun kendilerini yorsa da, asla rehavet içinde olmadıklarını denetimlerin 28 mahallede aralıksız sürdüğünü vurgulayarak ?Görev ve sorumluluk çerçevesinde toplumsal yaşamın ritmini bozacak her türlü olumsuzluğa karşı yılmadan mücadele ediyoruz.? Dedi.

/resimler/2016-7/26/0055439467935.jpg

Başkan Sarı:

?Sadece 24 zabıta memurumuz var?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediyenin, ilçenin temizlik işlerini üstlenen şirkete yılda 9 milyon lira para ödediğini açıkladı. Buna karşılık, vatandaşlardan, Çevre Temizlik Vergisi olarak yıllık sadece 350 bin lira topladıklarına dikkat çeken Sarı, ?Bu parayı da elimizden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin BASKİ kuruluşu alıyor? dedi.

Erdek Belediyesi´nde hâlen 53 memur ve 24 zabıtanın görev yaptığını belirten Sarı, şöyle konuştu:

?24 zabıta memurumuzun 10´u gece, 10´u ise gündüz görev yapıyor. Erdek´e bağlı 28 mahalleye gece ve gündüz, 10´ar zabıtanın yeterli hizmeti vermesi mümkün mü? İçişleri Bakanlığı´na, C-8´den, C-9 belediye statüsüne geçmek için başvuruda bulunduk. Bu gerçekleşirse, memur ve işçi sayımız artacak ve taşeron işçi çalıştırmaktan kurtulacağız. Böylece de, Erdek´e rahat hizmet verme olanağına kavuşacağız.? Dedi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli