Erdek ADD'den Coşkulu Cumhuriyet balosu

Erdek ADD

Erdek Yat Otel Balo salonunda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi “Cumhuriyet Balosu” düzenledi.

Tatli ve turizm'de cazibe merkezi Erdek'in sıra dışı işletmesi YAT Otel salonunda gerçekleşen Cumhuriyet Balosuna Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, ADD Bandırma Şubesi Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan ADD Erdek Şube Başkanı Berrin Atasoy, cumhuriyetin, Türk ulusuna bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez değer olduğuna işaret ederek, “Cumhuriyet, en büyük erdemdir. Türk insanını bireylikten yurttaşlık konumuna yükseltmiştir. Ülkemizi dünyanın saygın ve çağdaş ülkeleri arasına sokmuştur. Bunu sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borçluyuz. Hep birlikte cumhuriyeti savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak zorundayız” dedi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık da konuşmasına cumhuriyetin en büyük bayram olduğu vurgusu yapıp, cumhuriyeti Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlu bulunduğumuzu belirterek başladı. 98 yıl önce kurulan cumhuriyetin bugün de dinamik, genç ve dimdik ayakta bulunduğuna işaret eden Karışık, “Cumhuriyet, aydınlanmanın adıdır. Cumhuriyet, çağdaşlık, fazilet, eşitlik ve laikliktir. Bizleri ileriye taşıyacak yegane güç cumhuriyettir. Ona birlikte sahip çıkmak zorundayız. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın” diye konuştu.

Valslerin de alkış topladığı geceye Barış Kömürcüoğlu, şarkılarıyla renk kattı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek ' Coşkulu Cumhuriyet balosu
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli