Erdek Adliyesinin öncelikli beklentisi yeni bir bina

Erdek Adliyesinin öncelikli beklentisi yeni bir bina

Erdek Adliyesi, kısıtlı olan fiziki yapıda çalışmak durumunda kalıyor

Erdek Kaymakamlığı çatısı altında faaliyetini sürdüren Erdek Adliyesi, gelinen noktada talebe yanıt veremiyor.

3 Savcı, 4 Hakim odası yanı sıra Savcılık kalemi, Mahkeme Kalemi, Asliye Hukuk Kalemi, Duruşma salonu ve sicil kaydı odasından oluşan Erdek adliyesinde Sulh ceza, Sulh Hukuk ve Asliye Hukuk Hakimleri yargılamalarını kendi odalarında yapmak durumunda kalıyor.

Erdek Adliyesi evrak-arşiv ve mahkeme kalemlerindeki yoğunluk personelin iç içe çalışmasına neden olurken, mahkeme ve kalemlere gelen vatandaşlar COVID-19 Pandemi kuralların içinde sosyal mesafeyi hiçe saymak durumunda kalıyor.

Erdek Adliyesi özellikle yargılama takvimi ve Mahkeme kararı ile yapılan açık arttırma satışlarda mevcut fiziki yapının dışına çıkarak Hükümet Konağı bahçesini kullanmak durumunda kalıyor.

Erdek Adliyesi için uzun süredir devam eden fiziki yapı yetersizliği 2 yıl önce yeni bir binanın satıl alınarak giderilmesi aşamasında 15 Temmuz Feto kalkışması nedeni ile ertelenmişti.

Erdek adliyesi yeni bir fiziki yapıya kavuşma beklentisi Feto kalkışması ile ertelenirken geçtiğimiz Şubat ayında baş gösterip, Mart ayında ulusal korunma tedbirlerinin uygulamaya alındığı Pandemi süreci Erdek Adliyesi için yeni bir fiziki yapı beklentisini öncelikli kıldı.



Anahtar Kelimeler: Erdek Adliyesinin öncelikli beklentisi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false