Erdek AK Parti, “Millet İttifakı'na teslim!

Erdek AK Parti, “Millet İttifakı

Encümen seçiminde önemli bir fırsatı kaçırdılar.

Erdek Belediye Meclisi’nin 6 Nisan 2022 tarihli meclis toplantısında ilginç bir olay yaşandı.

Gündemin ilk maddesi, Encümene iki meclis üyesinin seçimiyle ilgiliydi.

“Millet İttifakı”ndan 9, AK Partiden ise 6 meclis üyesinin yer aldığı mecliste Encümen üyeliği için “Millet İttifakı”ndan 4 kişi aday olmasına karşın AK Parti, ilginç bir şekilde aday göstermeyerek, “Millet İttifakı”ndan 2 meclis üyesinin seçilmesi doğrultusunda oy kullandılar.

Oysa AK Parti’nin, kendi meclis üyeleri arasından aday göstermesi durumunda 1 meclis üyesi kesin olarak Encümene seçilecekti. Bu hesabı yapamayan AK Parti Erdek belediye meclis üyeleri, “Millet İttifakı”dan, deyim yerindeyse tam anlamıyla gol yediler.

Encümen seçiminde, “Millet İttifakı”ndan, İYİ Partili İbrahim İlhan 6, CHP’den İbrahim Beyoğlu 5, Recep Eren(11) ve Nimet Kalafat ise 10 oy aldılar.

Kulislere göre, AK Parti meclis üyeleri, grup kararı alarak Recep Eren ve Nimet Kalafat’ı destekleyerek, Encümene seçilmelerini sağladılar.

AK PARTİ ADAY ÇIKARSAYDI NE OLURDU

Encümen seçiminde eğer AK Parti aday çıkarsaydı, Recep Eren ve Nimet Kalafat’a verilen AK Parti oyları çıkarıldığında Eren 5, Kalafat ise 4 oy alacaklardı. Bu durumda AK Parti üyeleri de kendi partilerine oy verselerdi, iki meclis üyesinin 6’şar oyu olacaktı. Sonuçta, ilk oylamada İyi Partili İbrahim İlhan ve AK Partili iki aday, 6’şar oy alarak ikinci tura kalacaklardı. İkinci turda ise en çok oyu alanlar arasında seçim gerçekleşeceğinden Encümen üyeliğine 1 İYİ Partili, 1 AK Partili üye girecekti. CHP’li belediye başkanı Burhan Karışık da doğal üye olduğundan, Encümende, meclisteki 3 parti de temsil edilecekti.

Böylece AK Parti meclis üyeleri, önemli bir seçimde sorumsuzluk örneği göstererek, bir fırsatı ellerinden kaçırdılar.



Anahtar Kelimeler: Erdek Parti “Millet İttifakı' teslim!
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı